Uitgebreid zoeken - Zoekresultaten
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 41
- pagina 42
- pagina 43
- ...
- pagina 61
- volgende pagina
De Wet op de kansspelen bepaalt dat de aanwezigheidsvergunning voor bepaalde of onbepaalde tijd wordt verleend, en bevat geen beperkingen aan de looptijd.
Een gemeente mag alleen een aanwezigheidsvergunning verlenen aan een inrichting met een DHW-vergunning, en is verplicht de aanwezigheidsvergunning in te trekken als er geen DHW-vergunning meer van kracht is.
Als gemeente gaat u dus voortdurend na of er geen aanwezigheidsvergunningen bestaan zonder bijbehorende DHW-vergunning.
Om de uitvoeringslasten voor de gemeente te beperken, wordt aangeraden de aanwezigheidsvergunning van rechtswege te laten vervallen als de DHW-vergunning voor de betrokken inrichting niet meer van kracht is.
Blogs van René Jansen, voorzitter van de Kansspelautoriteit.
Een exitplan CDB is verplicht bij de vergunning voor het aanbieden van kansspelen op afstand.
Met uw exitplan voldoet u aan de eisen in artikel 5:3 Besluit Koa, de leden 3 (toegang), 4 (bescherming van gegevens tegen verlies en onrechtmatige verwerking) en 5 (veilige overdracht van gegevens) bij beëindiging van een CDB.
In het bijzonder moet uw exitplan een oplossing bieden voor voor de 12-maanden-termijn (artikel 4.13, vierde lid, RKoa) bij beëindiging van de CDB.
De gegevens die door vergunninghouders via dit format worden verstrekt delen wij niet met derden. Wij gebruiken de gegevens voor analyses om risicogestuurd toezicht te kunnen houden.
Deze analyses met geaggregeerde data gebruiken wij behalve voor toezicht ook om voorlichting en informatie over kansspelen te geven. Tot slot kunnen wij op basis van de informatie de minister voor Rechtsbescherming gevraagd en ongevraagd advies geven over het kansspelbeleid.
Nee, u mag als kansspelaanbieder geen minimum speellimiet vragen aan een speler. Niet in geld en niet in tijd. De speler moet zelf zijn speellimiet kunnen instellen. Als aanbieder bent u verplicht om de financiële speellimiet standaard op nul te zetten.
Volgens artikel 4.14 van het Besluit Kansspelen op afstand geeft een speler zijn speellimiet aan als hij een account aanmaakt bij de vergunninghouder. Daarmee geeft hij aan:
- hoe lang hij wil spelen per dag, week of maand
- wat hij maximaal wil uitgeven per dag, week of maand en
- het maximale tegoed op de speelrekening
Gaat uw vraag over het belastinggedeelte of over de belastingheffing?
- Vragen over het belastinggedeelte van uw CDB of over auditfiles van de Belastingdienst stelt u via odb.belastingdienst.nl
- Vragen over de belastingheffing stelt u via koa@belastingdienst.nl
Overige vragen over uw CDB kunt u stellen aan de Kansspelautoriteit.
- Vragen tijdens de voorbereiding van uw aanvraag kunt u stellen via info@kansspelautoriteit.nl
- Bent u al bezig met een aanvraag in het digitale portaal of heeft u al een aanvraag ingediend? Gebruik dan het contactformulier voor aanvragers Koa-vergunning.
Zodra u een vergunning krijgt van de Kansspelautoriteit voor het aanbieden van kansspelen op afstand krijgt u van de Belastingdienst een contactpersoon.
Als consument of medewerker van aanbieder
Bent u consument of medewerker van een kansspelaanbieder en heeft u het vermoeden dat de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme - de Wwft - wordt overtreden door een kansspelaanbieder die onder het toezicht van de Kansspelautoriteit valt?
Als vergunninghouder kansspelen
Een vergunninghouder meldt vermoedens of feiten van witwassen of matchfixing op een andere manier. Lees er meer over bij toezicht op de Wwft en matchfixing.
Mag ik voor betaaltransacties met spelers betaalinstrumenten gebruiken die een EGI heeft uitgegeven?
Ja, u mag voor betaaltransacties met spelers betaalinstrumenten gebruiken die door een elektronischgeldinstelling (EGI) zijn uitgegeven. De minister voor Rechtsbescherming bereidt een wijziging van de artikelen 1.1, 4.25 en 4.27 van het Besluit kansspelen op afstand voor. Daarop vooruitlopend staat de Kansspelautoriteit vast toe dat vergunninghouders gebruik mogen maken van betaalinstrumenten die zijn uitgegeven door elektronischgeldinstellingen. Het is wel belangrijk dat daarbij aan alle overige wettelijke eisen wordt voldaan. Zo moeten de betreffende elektronischgeldinstellingen beschikken over de benodigde vergunningen en moeten de betaalinstrumenten altijd ondubbelzinnig zijn te herleiden tot de persoon van de speler.
Oneerlijk spel, niet uitbetalen, onvoldoende oog voor kansspelverslaving, illegaal aanbod waardoor geen toezicht mogelijk is, fraude en oplichting met kansspelen, onjuiste of onvolledige voorlichting, deelname door minderjarigen, witwassen: komt u dit soort problemen tegen? Meld het ons
Als u geen elektronische handtekening gebruikt stuurt u alleen het - met de hand ondertekende - aanvraagformulier per post. Alle verdere bij uw aanvraag benodigde documenten dient u uitsluitend via het portaal in.
Als u ons andere documenten dan het aanvraagformulier per post opstuurt, kan dit het proces voor de vergunningaanvraag vertragen.
U stuurt de uitdraai van uw aanvraagformulier naar:
Kansspelautoriteit
Afdeling vergunningen kansspelen op afstand
Postbus 298
2501 CG Den Haag
Blogs van Michel Groothuizen, voorzitter van de Kansspelautoriteit.
Er zijn twee situaties mogelijk:
- Een speler kan de geldprijs op zijn speelrekening laten staan. De speler kan dat geld dan inzetten zonder iets te storten.
- Een speler neemt de geldprijs wel op.
Voor beide situaties geldt dat dat een geldprijs niet een (normaal) inkomen is, maar een toevallig gewonnen bedrag. De geldprijs maakt wel deel uit van het vermogen van een speler (liquide middelen). In artikel 3.1.12 staat dat het een signaal is als een speler meer dan 30% van zijn liquide gelden aanwendt voor deelneming aan kansspelen. Ook als de speler een grote geldprijs helemaal of voor een aanmerkelijk deel verspeelt, is dat een signaal van onmatige deelname.
De gegevens die door vergunninghouders via dit format worden verstrekt delen wij niet met derden. Wij gebruiken de gegevens voor analyses om risicogestuurd toezicht te kunnen houden.
Deze analyses met geaggregeerde data gebruiken wij behalve voor toezicht ook om voorlichting en informatie over kansspelen te geven. Tot slot kunnen wij op basis van de informatie de minister voor Rechtsbescherming gevraagd en ongevraagd advies geven over het kansspelbeleid.
Het vooraf inkopen van spellen waarna deze verplicht moeten worden afgespeeld is een vorm van automatische spelen. Een dergelijke inrichting van het spelaanbod is in strijd met Artikel 3.8 van de Regeling Kansspelen op afstand. Volgens de regelgeving moet een speler een geïnformeerd en een weloverwogen besluit kunnen nemen voor elk afzonderlijk spel. Bij het vooraf inkopen van spellen committeert de speler zich aan meer dan één spel tegelijkertijd.
De Kansspelautoriteit bepaalt in artikel 8.1 lid 4 van de Beleidsregels vergunning Koa dat wij van iedere aanvrager een zekerheidsstelling verwachten van €50.000. Dat bedrag is gebaseerd op artikel 5.4 van het Besluit kansspelen op afstand waarin staat dat de Kansspelautoriteit bevoegd is om de hoogte van de financiële zekerheid te bepalen, maar dat het bedrag niet hoger mag zijn dan de geldboete van de 6e categorie.
Kansspelwijzer
Deze interventie staat in artikel 3.1.13 van de Beleidsregel. Hallen verwijderen een speler uit de hal om deelname aan kansspelen te blokkeren.
Deze interventie leidt soms tot agressieve reacties. De veiligheid van het personeel en andere aanwezigen in de hal moet te allen tijde gewaarborgd blijven. Indien de interventie de veiligheid in gevaar brengt, kan er door de hal gekozen worden voor een alternatieve aanpak. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de betreffende speler eerst wordt uitgenodigd voor een gesprek. Indien noodzakelijk kan de toegang van de speler tot de hal bij een volgende gelegenheid worden geweigerd, of kan een langer onvrijwillig toegangsverbod worden opgelegd.
Het besluit is genomen! Minister Sander Dekker stuurde deze week een motiebrief naar de Tweede Kamer, waarin hij ook reageert op moties die nog niet behandeld waren.
Elk land heeft eigen kansspelwetgeving. Dat zal ook zo blijven. Toch is internationale samenwerking door toezichthouders van groot belang.
MEMORANDUM of UNDERSTANDING (MoU) tussen de
Kansspelautoriteit en de Kansspelcommissie
Momenteel loopt de zogenoemde consultatie voor onze Marktvisie kansspelen. Marktordening en markttoezicht vanuit de publieke belangen. Ik roep de lezers van dit blog graag op kennis te nemen van deze marktvisie en desgewenst erop te reageren.
Bekijk welke onderdelen van het spelsysteem gekeurd moeten worden door een keuringsinstelling, de specificaties van de inhoud en vorm van de keuringsrapporten.
Hoewel het weer soms anders doet geloven, komt er een prachtige zomer aan. Dan heb ik het dus niet per se over het aantal zonuren dat ons wordt beloofd (want dat moeten we nog maar gaan zien), maar wél over het sportaanbod. Met een Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland, de Olympische Spelen in Parijs en de Tour de France kunnen sportliefhebbers hun hart ophalen. De liefde voor sport kent geen grenzen. Maar kansspelaanbieders en gokkers hopelijk wel!
Voor alle wijzigingen in het spelsysteem volgt u artikel 4.41, vierde lid, BKoa.
Wat moet u melden? En wanneer?
- Wijzigingen in niet-kritieke onderdelen van het spelsysteem die niet voorafgaand aan invoering zijn gekeurd.
Artikel 1.1 Bkoa omschrijft het begrip ‘niet-kritiek onderdeel van het spelsysteem’ als "een onderdeel van het spelsysteem dat in het systeem voor wijzigingsbeheer, bedoeld in artikel 4.41, niet is aangemerkt als kritiek voor de verantwoorde, betrouwbare en controleerbare organisatie van de vergunde kansspelen".
U meldt deze wijzigingen één keer per kwartaal bij de Kansspelautoriteit, zoals omschreven in artikel 3.9, tweede lid van de Beleidsregels Informatieplicht en artikel 4.51, tweede lid, Bkoa.
- Wijzigingen in kritieke onderdelen van het spelsysteem die niet voorafgaand aan invoering zijn gekeurd.
Wijzigingen van kritieke onderdelen van het spelsysteem mogen worden ingevoerd zonder voorafgaande keuring als de wijzigingen noodzakelijk zijn voor de verantwoorde, betrouwbare en controleerbare organisatie van de vergunde kansspelen. Bijvoorbeeld spoedeisend onderhoud of herstel van geconstateerde kwetsbaarheden in het spelsysteem.
U meldt deze wijzigingen onverwijld bij de Kansspelautoriteit, zoals zoals omschreven in artikel 3.9, tweede lid van de Beleidsregels Informatieplicht en artikel 4.51, tweede lid, Bkoa.
Let op! Er is dus geen verplichting tot melden omdat een onderdeel van het spelsysteem wijzigt, maar omdat u deze wijziging invoert voorafgaand aan de keuring van deze wijziging. Een wijziging moet altijd gekeurd worden, maar dat mag in dit geval dus ook ná invoering van de wijziging.
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 41
- pagina 42
- pagina 43
- ...
- pagina 61
- volgende pagina