Uitgebreid zoeken - Zoekresultaten
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 35
- pagina 36
- pagina 37
- ...
- pagina 61
- volgende pagina
De totalisatorvergunning is een monopolievergunning die wij periodiek verlenen via een open en transparante procedure.
De huidige vergunning loopt af op 30 juni 2022.
Voor de periode 1 juli 2022 – 30 juni 2027 kunt u een vergunning aanvragen.
Periodieke nieuwsbrief van de Ksa - editie mei 2025
Als u een vergunning heeft gekregen heeft u verplichtingen. Deze staan in de wet. Ook kunnen wij in uw vergunning voorwaarden opnemen.
Voorbeelden:
-
U draagt minimaal 40% van de jaarlijkse opbrengst van uw loterij of loterijen – na aftrek van prijzen en noodzakelijke kosten - af aan het algemeen belang (sport en welzijn, cultuur, onderwijs en wetenschap, natuur en milieu, zorg, ontwikkelingssamenwerking, dierenwelzijn), waarvan ten minste 80 procent naar goede doelen met een ANBI-status
- U houdt maximaal 69 trekkingen per kalenderjaar
-
U doet uw trekkingen in het openbaar, waarbij fysieke aanwezigheid van deelnemers mogelijk moet zijn
-
U voorkomt deelname door minderjarigen: u richt uw aanmeldprocedure zo in dat minderjarigen niet kunnen deelnemen en voordat uitbetaling plaatsvindt controleert u dat de speler geen minderjarige is
-
U houdt zich aan de reclame eisen
-
U mag loten verkopen via fysieke én online kanalen, loten gratis weggeven als prijs of als reclame
-
U meldt elk incident dat het vertrouwen van de speler kan schaden
-
U betaalt jaarlijks kansspelheffing en kansspelbelasting
-
Is uw trekkingsprocedure mechanisch, elektrisch of elektronisch? En hebben uw prijzen een gezamenlijk waarde van meer dan €45.000,-?
Dan dient u uw trekkingsprocedure onafhankelijk te laten keuren:
- door een door de Minister van Justitie en Veiligheid aangewezen onafhankelijke deskundige of keuringsinstelling
- voordat de eerste trekking plaatsvindt
Voor vragen over de keuring van uw trekkingsprocedure kunt u contact opnemen met het ministerie van Justitie en Veiligheid via kansspelen@minjenv.nl.
In mijn tijd op het ministerie van (toen nog) Veiligheid en Justitie was de kansspelmarkt een hot topic. We werkten aan de oprichting van de Kansspelautoriteit en dachten toen nog dat we ongeveer tegelijk de online markt zouden kunnen openen. Dat tweede duurde uiteindelijk aanmerkelijk langer (bijna 10 jaar), omdat het reguleren van online gokken een hangijzer bleek, dat door de jaren heen toch maar niet wilde afkoelen.
Heeft u een vergunning meerjarige loterij, een monopolievergunning sportweddenschappen of speelcasino? Dan meldt u aan de Kansspelautoriteit elke situatie die het vertrouwen van de speler kan schaden.
De gemoederen over online gokken lopen best hoog op. René Jansen vindt dat we ons niet van de wijs moeten laten brengen.
Er is een verandering gaande op de Nederlandse online kansspelmarkt. Sinds de opening ervan in oktober 2021 is er op het vlak van vergunningen veel gebeurd.
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een dwangsom van 10.000 euro ingevorderd bij Lotto, een merk van Nederlandse Loterij (NLO).
De Kansspelautoriteit (Ksa) attendeert kansspelaanbieders en belangrijke spelers uit de reclamewereld op het aanstaande verbod om rolmodellen te gebruiken in gokreclames.
De Ksa heeft in 2022 het risico gestuurde toezicht door ontwikkeld waardoor risico’s beter in beeld zijn en toezicht gericht kan worden op de belangrijkste prioriteiten. Voor 2023 is – mede op basis van die bevindingen – een toezichtagenda opgesteld.
Vandaag publiceert de Kansspelautoriteit (Ksa) de aangepaste Beleidsregel verantwoord spelen. De Ksa zet hiermee een grote stap richting het realiseren van een veiliger online kansspelmarkt.
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft enkele maanden na de inwerkingtreding van de Beleidsregel verantwoord spelen een reflectie gehouden met online aanbieders. Tijdens een door de Ksa georganiseerd technisch overleg benadrukte de toezichthouder nogmaals het belang van een professionele houding bij de aanbieders en werd nadere toelichting op de gewijzigde Beleidsregel gegeven. Het was de eerste keer dat de Ksa zo’n overleg organiseerde.
De Kansspelautoriteit en de AGOG (Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers) hebben in het najaar van 2024 een enquête gehouden onder deelnemers van AGOG-zelfhulpgroepen. De resultaten bieden waardevolle inzichten in het gokgedrag, de gevolgen van gokken en de effectiviteit van interventies en hulpverlening. Deze groep is niet representatief voor álle mensen met een gokprobleem in Nederland, want de meeste gokkers met een probleem zoeken geen hulp.
Speech René Jansen tijdens de ALV van VAN Kansspelen, 17 november 2021
Speech René Jansen bij Jaarvergadering Stichting AGOG (organisatie die hulp biedt aan mensen die problematisch gokken en aan mensen die problemen hebben met het gokgedrag van iemand die hen lief is).
In zijn laatste blog geeft Michel Groothuizen duiding aan de recent gepubliceerde Markscan 2024 en de Monitoringsrapportage najaar 2024.
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 35
- pagina 36
- pagina 37
- ...
- pagina 61
- volgende pagina