Uitgebreid zoeken - Zoekresultaten
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 40
- pagina 41
- pagina 42
- ...
- pagina 58
- volgende pagina
Kansspelen moeten veilig en eerlijk zijn. Wat veilig en eerlijk is, staat in de wet- en regelgeving en vergunningsvoorwaarden. De Kansspelautoriteit is toezichthouder op de markt voor de kansspelen. Onze taken zijn onder andere vastgelegd in de Wet op de kansspelen.
Sinds 1 oktober 2021 kunt u alleen gokken bij online bedrijven die een vergunning hebben. De meeste bedrijven zonder vergunning hebben intussen hun website gesloten. U kunt daar dus niet meer gokken.
Wilt u een bingo of rad van fortuin organiseren? In sommige gevallen moet u dat melden bij uw gemeente. Een online bingo mag alleen in besloten kring (een bestaande groep van mensen die elkaar kennen zoals een gezin, familie, verzorgingstehuis, een bedrijf of leden van een vereniging).
Spelers kunnen vrijwillig of onvrijwillig worden opgenomen in het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen, ofwel Cruks. Cruks is een belangrijk middel tegen kansspelverslaving. In de Beleidsregels onvrijwillige inschrijving beschrijven wij de procedure om een speler onvrijwillig in Cruks te laten inschrijven.
Als aanbieder van kansspelen mag u reclame niet richten op kwetsbare groepen van personen, zoals minderjarigen en personen die kenmerken van risicovol spelgedrag vertonen. Aanbieders van online kansspelen speelcasino’s of speelautomatenhallen mogen reclame, waaronder ook bonussen, ook niet richten op jongvolwassenen. Aanbieders van online kansspelen mogen bovendien geen ongerichte reclame maken.
Gokelementen in games - het is een onderwerp dat kansspeltoezichthouders overal ter wereld bezighoudt. Het is namelijk onmiskenbaar een trend dat elementen die tot voor kort kenmerkend waren voor kansspelen, opduiken in games. Het is een ingewikkeld onderwerp: wij gaan over kansspelen, niet over games. Het is nog eens extra ingewikkeld doordat kansspelwetgeving in geen land hetzelfde is; wat in het ene land wel mag, is in het andere land verboden.
Als aanbieder van kansspelen mag u bonussen aanbieden aan spelers. Het aanbieden van bonussen is wel aan beperkingen gebonden. Bekijk welke eisen op uw bonusaanbod van toepassing zijn.
In artikel 3.1.12, zesde lid, onder f, Beleidsregel verantwoord spelen 2024 wordt als signaal genoemd het aanwenden van meer dan 30% van zijn liquide gelden (het vermogen van de speler, zoals spaargeld) voor deelname aan kansspelen. Daarbij is relevant het moment waarop vergunninghouder de financiële check doet en inzicht krijgt in de liquide gelden. Hij weet wat op dat moment 30% van dat totaal aan liquide gelden is. Liquide gelden zijn uitdrukkelijk geen onderdeel van het maandelijkse inkomen als bedoeld in 3.1.12, zesde lid, onder e, Beleidsregels verantwoord spelen 2024. Als een speler meer dan 30% van zijn liquide gelden wil aanwenden voor deelneming aan kansspelen moet een aanbieder opnieuw nagaan of de speler nog steeds de gevolgen van zijn speelgedrag kan dragen. De aanbieder moet op grond van zijn zorgplicht hierbij ook andere, niet financiële signalen, betrekken in zijn beoordeling.
De Wet op de kansspelen bepaalt dat de aanwezigheidsvergunning voor bepaalde of onbepaalde tijd wordt verleend, en bevat geen beperkingen aan de looptijd.
Een gemeente mag alleen een aanwezigheidsvergunning verlenen aan een inrichting met een DHW-vergunning, en is verplicht de aanwezigheidsvergunning in te trekken als er geen DHW-vergunning meer van kracht is.
Als gemeente gaat u dus voortdurend na of er geen aanwezigheidsvergunningen bestaan zonder bijbehorende DHW-vergunning.
Om de uitvoeringslasten voor de gemeente te beperken, wordt aangeraden de aanwezigheidsvergunning van rechtswege te laten vervallen als de DHW-vergunning voor de betrokken inrichting niet meer van kracht is.
Blogs van René Jansen, voorzitter van de Kansspelautoriteit.
De gegevens die door vergunninghouders via dit format worden verstrekt delen wij niet met derden. Wij gebruiken de gegevens voor analyses om risicogestuurd toezicht te kunnen houden.
Deze analyses met geaggregeerde data gebruiken wij behalve voor toezicht ook om voorlichting en informatie over kansspelen te geven. Tot slot kunnen wij op basis van de informatie de minister voor Rechtsbescherming gevraagd en ongevraagd advies geven over het kansspelbeleid.
Als consument of medewerker van aanbieder
Bent u consument of medewerker van een kansspelaanbieder en heeft u het vermoeden dat de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme - de Wwft - wordt overtreden door een kansspelaanbieder die onder het toezicht van de Kansspelautoriteit valt?
Als vergunninghouder kansspelen
Een vergunninghouder meldt vermoedens of feiten van witwassen of matchfixing op een andere manier. Lees er meer over bij toezicht op de Wwft en matchfixing.
In deze kolom vult u de rechtspersoon die een vergunning heeft bij de Kansspelautoriteit onder artikel 30 H van de wet op de Kansspelen in.
Wanneer u als vergunninghouder gebruik maakt van de mogelijkheid om namens meerdere speelhallen te rapporteren dan vermeldt u in deze kolom de totalen van de vestigingen die u vertegenwoordigt. Dit totaal kan worden verhoogd met informatie op landelijk niveau, zoals over uitgaven voor werving en reclame.
Voorbeeld: U heeft in 3 vestigingen uitgaven voor werving en reclame. Daarnaast heeft u een landelijke campagne die niet onder een specifieke vestiging valt. In de kolom Vergunninghouder staat dan het totaal van de landelijke én de lokale uitgaven.
Oneerlijk spel, niet uitbetalen, onvoldoende oog voor kansspelverslaving, illegaal aanbod waardoor geen toezicht mogelijk is, fraude en oplichting met kansspelen, onjuiste of onvolledige voorlichting, deelname door minderjarigen, witwassen: komt u dit soort problemen tegen? Meld het ons
Nee, dat is niet toegestaan. Het maken van reclame voor kansspelen waarvoor (nog) geen vergunning is verleend, kan een antecedent opleveren dat meeweegt bij de betrouwbaarheidstoets. Let op: reclame is een breed begrip. Wervende uitspraken in een interview vallen hier ook onder, net als naamsbekendheid genereren.
U mag wel bekend maken dat u een vergunning heeft aangevraagd. Het aanvragen van een vergunning, de betaling van leges, het doorlopen van de aansluittest CRUKS, of een andere stap in de aanvraagprocedure, betekent niet automatisch dat u ook een vergunning krijgt. Wij adviseren u dan ook zeer zorgvuldig te zijn met publieke uitlatingen over een nog niet verleende vergunning.
Blogs van Michel Groothuizen, voorzitter van de Kansspelautoriteit.
Er zijn twee situaties mogelijk:
- Een speler kan de geldprijs op zijn speelrekening laten staan. De speler kan dat geld dan inzetten zonder iets te storten.
- Een speler neemt de geldprijs wel op.
Voor beide situaties geldt dat dat een geldprijs niet een (normaal) inkomen is, maar een toevallig gewonnen bedrag. De geldprijs maakt wel deel uit van het vermogen van een speler (liquide middelen). In artikel 3.1.12 staat dat het een signaal is als een speler meer dan 30% van zijn liquide gelden aanwendt voor deelneming aan kansspelen. Ook als de speler een grote geldprijs helemaal of voor een aanmerkelijk deel verspeelt, is dat een signaal van onmatige deelname.
De gegevens die door vergunninghouders via dit format worden verstrekt delen wij niet met derden. Wij gebruiken de gegevens voor analyses om risicogestuurd toezicht te kunnen houden.
Deze analyses met geaggregeerde data gebruiken wij behalve voor toezicht ook om voorlichting en informatie over kansspelen te geven. Tot slot kunnen wij op basis van de informatie de minister voor Rechtsbescherming gevraagd en ongevraagd advies geven over het kansspelbeleid.
Kansspelwijzer
Deze interventie staat in artikel 3.1.13 van de Beleidsregel. Hallen verwijderen een speler uit de hal om deelname aan kansspelen te blokkeren.
Deze interventie leidt soms tot agressieve reacties. De veiligheid van het personeel en andere aanwezigen in de hal moet te allen tijde gewaarborgd blijven. Indien de interventie de veiligheid in gevaar brengt, kan er door de hal gekozen worden voor een alternatieve aanpak. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de betreffende speler eerst wordt uitgenodigd voor een gesprek. Indien noodzakelijk kan de toegang van de speler tot de hal bij een volgende gelegenheid worden geweigerd, of kan een langer onvrijwillig toegangsverbod worden opgelegd.
- U voldoet aan integriteitseisen
Aan een vergunning voor het exploiteren van speelautomaten stellen wij strenge integriteitseisen. Als u een vergunning aanvraagt doen wij daarom een uitgebreid en diepgaand integriteitsonderzoek.
- Als vergunninghouder heeft u een zorgplicht: u dient in ieder geval kennis en inzicht te hebben van risico’s van kansspelverslaving, de negatieve gevolgen van kansspelverslaving, hulpverlening bij kansspelverslaving, de wet- en regelgeving die verband houden met kansspelen en de binnen de branche geldende gedragscodes. Lees meer hierover in art. 6 Besluit werving, reclame en verslavingspreventie.
Aanbieders van online kansspelen hebben verplichtingen bij het uitbetalen van spelerstegoeden. Vergunninghouders zijn zelf verantwoordelijk voor het nakomen van wet- en regelgeving. Deze informatie kan daaraan bijdragen.
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 40
- pagina 41
- pagina 42
- ...
- pagina 58
- volgende pagina