Uitgebreid zoeken - Zoekresultaten
- vorige pagina
- pagina 1
- pagina 2
- pagina 3
- pagina 4
- pagina 5
- ...
- pagina 14
- volgende pagina
De politie en de Kansspelautoriteit deden afgelopen zaterdagavond gezamenlijk een inval in een bedrijfspand aan de Nieuwpoortkade in Amsterdam-West. De politie deed dit naar aanleiding van informatie over bedrijfsmatig illegaal gokken vanuit het pand. Kort voor middernacht worden hier meerdere verdachten op heterdaad betrapt op deelname aan een illegaal pokerspel.
De Kansspelautoriteit gaat vanaf morgen (20 juni 2018) na of gamebedrijven aanpassingen hebben gedaan in hun illegale loot boxes, schatkistjes in games. Als ze die hebben gedaan, wordt nagegaan of de aanpassingen voldoende zijn om niet meer te kunnen worden getypeerd als kansspel zoals omschreven in de Wet op de kansspelen.
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft in 2018 extra aandacht besteed aan gokken door minderjarigen en jongvolwassenen. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2018 dat vandaag (15 maart 2019) is gepubliceerd.
Er is geen eenduidige oorzaak vast te stellen voor het ontstaan van kansspelverslaving. De kansspelproblematiek moet worden begrepen vanuit een complexe interactie tussen spel, speler en diens omgeving.
Henk Kesler, bestuurslid Kansspelautoriteit: “Nemen de ketenpartners elkaar wel serieus?”
Vergunninghouders van online kansspelen zouden sneller en beter kunnen ingrijpen bij onmatig spel of een mogelijke gokverslaving. Dat gebeurt bij te veel aanbieders nu onvoldoende. Dit concludeert de Kansspelautoriteit (Ksa) na een uitgebreid onderzoek naar de invulling van de zorgplicht bij 10 aanbieders van online kansspelen op de Nederlandse markt.
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een eerste onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de verschillende regels die in de tweede helft van 2024 werden ingevoerd om spelers op de online gokmarkt beter te beschermen. Uit het onderzoek blijkt dat de nieuwe regels in de eerste drie maanden effectief zijn geweest.
De Kansspelautoriteit en de AGOG (Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers) hebben in het najaar van 2024 een enquête gehouden onder deelnemers van AGOG-zelfhulpgroepen. De resultaten bieden waardevolle inzichten in het gokgedrag, de gevolgen van gokken en de effectiviteit van interventies en hulpverlening. Deze groep is niet representatief voor álle mensen met een gokprobleem in Nederland, want de meeste gokkers met een probleem zoeken geen hulp.
De Kansspelautoriteit heeft rapportageformats vastgesteld. Er is een format voor online kansspelaanbieders en een format voor speelhallen en speelcasino’s.
Verschillen tussen de markt voor kansspelen in het Verenigd Koninkrijk (VK) en die in Nederland zijn er volop. Zo kent het VK een rijke goktraditie; Nederland veel minder. Een tweede groot verschil: het aanbieden van online kansspelen is (met vergunning) in het VK legaal, in Nederland (nog) niet. Maar overeenkomsten zijn er óók, blijkt uit een gesprek tussen Sarah Harrison, directeur (CEO) van de toezichthouder in het VK (United Kingdom Gambling Commission, UKGC) en Marja Appelman, directeur van de Kansspelautoriteit. Verslag van een gesprek met als rode draad ‘jongeren en gokken’.
- vorige pagina
- pagina 1
- pagina 2
- pagina 3
- pagina 4
- pagina 5
- ...
- pagina 14
- volgende pagina