Exploitatievergunning aanvragen, wijzigen of beëindigen

Aanvragen exploitatievergunning

Wilt u speelautomaten beheren en exploiteren? Als eigenaar van een speelhal of als verhuurder van speelautomaten? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig.

Een exploitatievergunning is 10 jaar geldig. Uw exploitatienummer en bedrijfsnaam vermeldt u op uw firmasticker. Deze sticker plaatst u zichtbaar voor de speler op uw automaat.

Vergunning loopt af? Nieuwe vergunning, nieuw nummer

Veel vergunninghouders ontvingen van ons een brief omdat hun vergunning de komende tijd verloopt. Wij verlengen exploitatievergunningen niet. Als uw vergunning afloopt en u door wilt gaan met exploiteren, vraagt u een nieuwe vergunning aan.

Vanaf 6 maanden tot 3 maanden voor uw vergunning verloopt

Vraag uw nieuwe vergunning aan vanaf 6 tot 3 maanden voor uw vergunning verloopt.

U kunt uw oude vergunningsnummer niet meer gebruiken

U kunt uw oude vergunningsnummer niet nogmaals gebruiken. Dat betekent dat u nieuwe firmastickers nodig heeft. Geef ook aan de gemeente uw nieuwe vergunningsnummer door.

Check de voorwaarden

Bekijk de kosten

Kunt u voldoen aan de voorwaarden?

  • U ontvangt een factuur voor de kosten van de aanvraag
  • Levert u niet compleet aan? Dan krijgt u van ons een brief met het verzoek om gegevens aan te vullen. Vanaf de datum van die brief tot ontvangst van de ontbrekende gegevens schorten wij het besluit op.

Wijzigen exploitatievergunning

U bent verplicht om wijzigingen direct door te geven aan de Kansspelautoriteit.

Bijvoorbeeld:

  • een adreswijziging
  • toevoegen of wijzigen van een van de aandeelhouders, bestuurders, bedrijfsleiders of beheerders

Nieuwe rechtsvorm? Nieuwe aanvraag

Wijzigt de rechtsvorm van uw onderneming? Bijvoorbeeld u heeft als eigenaar van een eenmanszaak een exploitatievergunning en u richt een BV op, dan kan de exploitatievergunning op uw naam niet overgaan naar de BV. Een BV is als rechtspersoon immers zelfstandig drager van rechten en plichten. U heeft dan een nieuwe exploitatievergunning nodig.

Wijziging doorgeven

Beëindigen exploitatievergunning

Als u stopt met exploiteren dan hangt het van de situatie af of uw vergunning vervalt of dat deze op verzoek moet worden ingetrokken.

Vergunninghouder overleden of rechtspersoon ontbonden?
Vergunning vervalt

Als de vergunninghouder is overleden of de rechtspersoon - BV, NV, CV - ontbonden vervalt de vergunning automatisch. U hoeft dan dus niets te doen.

Eenmanszaak of vof opgeheven?
Verzoek Kansspelautoriteit om intrekking

Is uw eenmanszaak of vof opgeheven? Dan bestaat de rechtspersoon nog. In dat geval verzoekt u de Kansspelautoriteit om uw vergunning in te trekken. Als u dit niet doet blijft de vergunning bestaan en lopen de aan deze vergunning verbonden verplichtingen en kosten door.

Gebruik in dit geval het formulier beëindigen exploitatie speelautomaten (pdf, 87 kB)

Vragen van vergunninghouders

Belangrijke verdere verplichtingen exploitatievergunning

Wie heeft een exploitatievergunning?