Model aanvragen of wijzigen


Modeltoelating

Wilt u als fabrikant of importeur een kansspelautomaat of behendigheidsautomaat op de Nederlandse markt brengen? Dan bent u verplicht om voor die speelautomaat een modeltoelating bij ons aan te vragen en om wijzigingen te registreren.

U biedt de speelautomaat aan zoals deze is toegelaten. Er mogen bijvoorbeeld geen spellen op staan die niet zijn goedgekeurd

Check de voorwaarden modeltoelating

Vraag modeltoelating aan

Heeft u de voorwaarden voor de modeltoelating gelezen en kunt u hieraan voldoen?

Wijzigen speelautomaat omdat spel verandert

Wilt u het spel wijzigen op uw automaat? Dan kunt u een modeltoelating toevoegen aan een bestaande. Het merkteken van de automaat blijft dan gelijk. Gebruik het aanvraagformulier modeltoelating.

Wijzigen speelautomaat zonder verandering spel

Wilt u wijzigingen doorvoeren aan het toegelaten model? Bijvoorbeeld fouten in de software oplossen of nieuwe onderdelen toevoegen aan de hardware? Dan vraagt u een wijziging aan van de modeltoelating, ofwel ‘bevestiging van modelconformiteit’.

Check de voorwaarden voor een wijziging modeltoelating

Vraag wijziging aan, ofwel bevestiging modelconformiteit

Aanvragen sticker of merkteken speelautomaat

Is uw speelautomaat goedgekeurd? Dan geven wij een sticker af, ook wel merkteken genoemd, voor op uw speelautomaat. Alleen de houder van de modeltoelating mag de sticker aanbrengen.

Merktekens zijn er in 4 kleuren. De kleuren staan voor de verschillende soorten speelautomaten en de locaties waar de speelautomaten mogen staan.

Check de kosten en een voorbeeld van merkteken

Vraag merkteken aan

Aanvragen 'cashless play'

Inworp en uitbetaling bij kansspelautomaten is alleen toegestaan in de vorm van geldige Nederlandse munten of bankbiljetten. Maakt u als speelautomatenhal gebruik van een centraal betalingssysteem waarbij u het speeltegoed bijhoudt, bijvoorbeeld met chipkaarten, zogeheten cashless play? Dan kunt u een ontheffing aanvragen.

Een ontheffing is maximaal 5 jaar geldig.

Check de voorwaarden voor 'cashless play'

Vraag cashless play aan

Afgegeven modeltoelatingen en wijzigingen