Speelautomaat aanbieden


Wij verlenen exploitatievergunningen & modeltoelatingen voor speelautomaten.
U regelt de aanwezigheidsvergunning bij uw gemeente.

Model toelaten, wijzigen of merkteken aanvragen

Wilt u een kansspelautomaat of behendigheidsautomaat op de Nederlandse markt brengen? Dan bent u verplicht om voor die automaat een modeltoelating bij ons aan te vragen en om wijzigingen te registreren.

Exploitatievergunning aanvragen of wijzigen

Wilt u een kansspelautomaat of behendigheidsautomaat in bezit hebben? Bijvoorbeeld als eigenaar van een speelhal of exploitant van speelautomaten? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig.

Aanwezigheidsvergunning & toezicht gemeente

Wilt u een kansspelautomaat neerzetten? Bijvoorbeeld als speelhaleigenaar of horecaondernemer? Dan heeft u een aanwezigheidsvergunning nodig van de gemeente waar u de automaat plaatst.

Integriteit laten toetsen

Als houder van een exploitatievergunning moet u van goed gedrag zijn. Dat geldt ook voor andere personen en bedrijven die bij een vergunning betrokken zijn.

Jaarlijkse aangifte & heffing

Als exploitant van kansspelautomaten betaalt u jaarlijks kansspelheffing. De hoogte is afhankelijk van het aantal spelers dat aan een kansspelautomaat kan spelen - ofwel 'spelersplaatsen'.

3 soorten speelautomaten

Keert een automaat iets anders uit dan extra spelduur of nieuw spel? Dan noemen we het een kansspelautomaat. Er zijn ook behendigheidsautomaten,  zoals een flipperkast. En er bestaan ook kermisautomaten.

Speelautomaten overnemen

Ben je als speelautomatenexploitant van plan om speelautomaten en opstellocaties over te nemen van een andere vergunninghouder of voormalig vergunninghouder? Voor uw exploitatievergunning heeft dat normaal gesproken geen gevolgen. In sommige gevallen is dat echter wel het geval. Bekijk hier de voorwaarden.