Keuren spelsysteem


Uw spelsysteem moet volledig zijn gekeurd voordat wij een vergunning kunnen afgeven voor kansspelen op afstand in Nederland. In het keuringsschema op deze pagina staat hoe uw spelsysteem gekeurd moet worden door een keuringsinstelling om aan de voorwaarden te voldoen.

Regel eerst de ontheffing van uw keuringsinstelling

Uw keuringen kunnen alleen worden uitgevoerd door een door de minister aangewezen keuringsinstelling. Bij de ingang van de Wet kansspelen op afstand zijn nog geen keuringsinstellingen aangewezen.  Daarom kunnen wij op verzoek van de aanvrager een tijdelijke ontheffing geven van deze verplichting.

Keuringsschema 1.4

Het spelsysteem is gedefinieerd in artikel 1.1 van het Besluit kansspelen op afstand. Alles wat volgens het schema gekeurd moet worden behoort tot het spelsysteem.

Naar aanleiding van vragen van marktpartijen publiceerden wij een aangepast keuringsschema, versie 1.4. Hierin zijn een aantal zaken duidelijker beschreven, namelijk de eisen aan zowel de keuringsinstellingen als aan de rapportage. Daarnaast zijn er een aantal speltechnische keuringsvoorschriften vervallen en zijn er kleine onvolkomenheden opgelost.

De aangepaste versie van het Keuringsschema versie 1.4 heeft geen consequenties voor aanbieders die al een vergunningsaanvraag hebben ingediend.

Download keuringsschema

Keuringsschema kansspelen op afstand 1.4 (pdf, 411 kB)

Online gambling assessment scheme 1.4, English version (pdf, 393 kB)

Please note: the English version is a courtesy translation only. Only the Dutch version of the assessment scheme is binding.

Vragen & antwoorden bij keuringsschema