Melden wijziging online kansspelen


Heeft u een vergunning voor online kansspelen? Dan bent u verplicht om ons elke relevante wijziging in uw situatie te melden. Wijzigt er iets aan de informatie die u verstrekte bij uw aanvraag of na vergunningverlening? Meld het ons.

Denk aan wijzigingen van belanghebbenden, bestuurders en beleidsbepalers,  strafrechtelijke veroordelingen en boetes, wijzigingen in de betaalinstrumenten en betaaldienstverleners, wijzigingen in uitbestedingen, wijzigingen in uw aansluiting met Cruks, wijziging van IT-leverancier, wijzigingen met betrekking tot de vertegenwoordiger voor het verslavingspreventiebeleid, etc.

We krijgen veel vragen van KOA-vergunninghouders over het melden van wijzigingen en het insturen van wijzigingen via het portaal. Ook worden veel wijzigingen gemeld, bijvoorbeeld wijzigingen in het spelsysteem, terwijl dat niet nodig is. Bekijk wat u moet doorgeven en rapporteren en wanneer u dat doet.

Uw wijziging doorgeven

 1. U meldt uw wijziging zo snel mogelijk bij de Kansspelautoriteit via het digitale portaal, via de knop 'wijziging'.
 2. Bij uw wijziging geeft u onderstaande door, in de Nederlandse taal :
  • Een beschrijving van de wijziging
  • De datum waarop de wijziging intreedt
  • Uw vergunningnummer
  • Uw contactpersoon en contactgegevens: e-mail en telefoonnummer
 3. Sommige wijzigingen kunt u pas doorvoeren nadat de Kansspelautoriteit daar toestemming voor heeft verleend. Bijvoorbeeld de overdracht van de vergunning, artikel 2.3 van het Besluit Kansspelen op afstand.

Wet- en regelgeving