Veilig spelen

Wilt u meedoen aan een loterij, gokken in een casino, online of op een automaat? Gokbedrijven in Nederland moeten zich aan regels houden. Zodat u veilig speelt.

Veilig online gokken

U wilt online gokken, maar zo min mogelijk risico lopen? Speel alleen bij een bedrijf met een vergunning. Vanaf 1 oktober 2021 zijn er legale online gokbedrijven in Nederland.

Spelen op een speelautomaat

Hoe een speelautomaat moet uitbetalen staat in de wet. Dit verschilt per type automaat. Over een bepaald type automaten krijgen wij vaak klachten.

Meedoen aan een loterij

U wilt meedoen aan een loterij ? Bekijk wie een vergunning heeft. Deze loterijen houden zich aan regels zodat de loterij eerlijk is.

Veilig wedden

Tot 1 oktober 2021 mag u in Nederland alleen wedden bij de TOTO en Runnerz. Vanaf 1 oktober zijn er in Nederland meer legale aanbieders van weddenschappen, online.

10 tips voor veilig spelen

Wilt u meedoen aan een kansspel, zoals een loterij of een gokspel? Deze kunnen riskant zijn. Zorg ervoor dat het een leuk spelletje blijft.

Gokproblemen en dan

Heeft u problemen door gokken? Of kent u iemand dichtbij met zulke problemen? Zoek professionele hulp en zorg voor een speelpauze met Cruks.

Prijs gewonnen? Het gokbedrijf regelt de belasting

Heeft u een prijs gewonnen? Nederlandse gokbedrijven en loterijen regelen de belasting voor alle prijzen. Als speler hoeft u dus geen aangifte te doen. Wint u een prijs in het buitenland? Dan doet u wél aangifte.