Bonussen: kijk goed naar de voorwaarden


Als u online gaat gokken, krijgt u te maken met bonussen. De bedoeling van bonussen is u te verleiden om te gaan spelen of door te spelen. Bij het aanbieden van bonussen, die een vorm van reclame zijn, gelden regels. Aanbieders moeten u duidelijk en volledig informeren. Ze mogen bonussen niet aanbieden aan kwetsbare groepen. Bonussen mogen niet aanzetten tot blijven spelen. Denkt u dat een aanbieder iets doet dat niet mag? Dan ontvangen wij graag een melding. Een melding kan aanleiding zijn voor ons een onderzoek in te stellen.

De informatie op deze pagina is bedoeld om u bekend te maken met de belangrijkste bonussen die er zijn en hoe deze werken. Wij raden u aan altijd de bonusvoorwaarden goed door te lezen. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Bedenk altijd: als het te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

Welkomstbonussen

Welkomstbonussen worden aangeboden aan nieuwe spelers. Ze zijn er in verschillende vormen en combinaties: stortingsbonus, gratis weddenschap/spins, gratis geld, verhoogde quoteringen. Maar let op: u krijgt nooit zomaar iets. Er gelden altijd voorwaarden. Soms is er bijvoorbeeld sprake van een rondspeelvereiste. Dat geeft aan hoe vaak het bonusbedrag ingezet moet worden voordat u het uitbetaald krijgt. Dat varieert bijvoorbeeld van 10 tot 35 keer. Dit betekent dat u heel veel geld moet inzetten voordat u een bonus uitbetaald krijgt.

Loyaliteitsbonussen

Loyaliteitsbonussen zijn bedoeld om u vast te houden. Er zijn heel veel verschillende loyaliteitsbonussen zoals stortingsbonus, cash back, combi-boost, prize drop, gratis spel en spaarprogramma’s. Bedenk dat de aanbieder u geen vrijblijvende cadeautjes geeft: hij is bezig u vast te houden en langer en vaker te laten spelen. Stop op tijd.

Andere voorwaarden om rekening mee te houden:

  • Vaak moet u zelf eerst een bedrag betalen om in aanmerking te komen voor een bonus
  • Vaak geldt er slechts een beperkte periode waarbinnen een bonus verzilverd kan worden
  • Sommige spelsoorten tellen niet, of maar beperkt, mee bij de bonusregelingen
  • Vaak kan maar van één bonus tegelijkertijd gebruik worden gemaakt

Daarom: stel uzelf altijd goed op de hoogte van de voorwaarden. Wees kritisch op wat u wordt aangeboden. Meld het ons als u denkt dat er iets gebeurt dat niet mag.