'Veilig spelen is de essentie van mijn werk'


In 2021 kwam Rutger van der Meer binnen als freelancer om een aantal maanden bij de Ksa als zaakeigenaar te werken aan de vergunningverlening voor de online kansspelmarkt. Dat jaar was een belangrijk jaar waarin de Kansspelautoriteit vorm gaf aan de legalisering van de online kansspelmarkt. Rutger heeft hier een belangrijke rol in gespeeld en is anderhalf jaar betrokken geweest bij het verlenen van vergunningen. Deze ervaring heeft voor hem de doorslag gegeven om bij de Ksa te blijven werken als Senior Adviseur op het gebied van Toezicht. Niet alleen bleek hij meer en meer gepakt te worden door de inhoud van de kansspelregelgeving, maar ook voelde het werken met collega’s bij de Ksa voor hem als een warm bad.

Testimonial Rutger van der Meer

Wat maakt het werken bij de Kansspelautoriteit zo boeiend voor jou?

“Wat het werken bij de Kansspelautoriteit zo fascinerend maakt voor mij, is de gezamenlijke inzet om een veilige speelomgeving te creëren voor spelers. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en verrassende vraagstukken met zich mee. De samenwerking met collega’s en de diversiteit in vraagstukken maakt het werken bij de Kansspelautoriteit een boeiende werkomgeving.”

Hoe ziet jouw dagelijkse werkpraktijk eruit?

“Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn elke dag anders. Van het opstellen van lasten onder dwangsom en aanwijzingen tot het adviseren van collega’s over het toepasselijke juridische kader. Daarnaast denk ik in mijn rol als adviseur Toezicht ook mee binnen verschillende projecten en ben ik de brug tussen de organisatie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van toezicht. Het is een uitdagende baan, waarbij je voortdurend te maken hebt met een innoverende markt die ruimte zoekt bij de van toepassing zijnde regelgeving. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat kansspelaanbieders zich aan de regels houden en dat spelers op een veilige manier kunnen spelen.”

De Ksa staat voor 'Veilig spelen'. Hoe draag jij hieraan bij?

“’Veilig spelen’ is niet alleen iets waar we voor staan, maar de essentie van waar ik in mijn werk dagelijks mee bezig ben. Door in te spelen op nieuwe trends in de markt, actief toezicht te houden op kansspelaanbieders en na te denken over een veilige en gecontroleerde speelomgeving draag ik bij aan deze missie. Het voorkomen van gokverslaving en het beschermen van spelers staat hierbij centraal. In een markt die er altijd zal zijn draag ik graag mijn steentje bij om te zorgen dat de spelers dat op een zo veilig mogelijke manier kunnen doen. Als ik bij kan dragen aan het voorkomen van gokverslaving bij spelers, zal ik dat zeker niet nalaten.”

Meer weten over welke onderwerpen dit jaar op de agenda staan bij de Ksa? Bekijk de toezichtagenda 2024.

Waarom zou je willen werken bij de afdeling Toezicht?

“We werken hier samen aan een belangrijk doel: het waarborgen van een veilige speelomgeving voor iedereen. Met een team van deskundige en gemotiveerde collega's is elke dag een nieuwe kans om bij te dragen aan ‘Veilig spelen’. Maar heel eerlijk: bij elke afdeling binnen de Ksa is het werken leuk en boeiend, met elk een eigen focusgebied. Samenwerken zit in ons DNA, en dat maakt werken bij de Kansspelautoriteit zo uniek en waardevol."