De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een online kansspelaanbieder aangesproken op het gebruik van spelsoftware met een mogelijkheid tot autoplay. Het aanbieden van autoplay is niet toegestaan.
Waar in 2023 het aantal signalen over mogelijke matchfixing door vergunninghouders sterk afnam, is het in 2024 juist toegenomen. Dit blijkt uit de Trendanalyse matchfixing 2024 van de Kansspelautoriteit.
De Kansspelautoriteit (Ksa) weigerde in 2023 de vergunningsaanvraag van een op Malta gevestigde online kansspelaanbieder. De aanbieder ging niet akkoord met deze weigering en spande een rechtszaak aan. De rechtbank in Den Haag heeft nu geoordeeld dat de Ksa de vergunning terecht geweigerd heeft. Deze zaak was de eerste keer dat een rechtbank zich uitsprak over een integriteitstoets voor online kansspelaanbieders.
De Kansspelautoriteit heeft kansspelaanbieder TonyBet aangesproken op het feit dat zij niet 24 uur per dag gebruikmaakten van een Nederlandstalige telefonische klantenservice.
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een eerste onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de verschillende regels die in de tweede helft van 2024 werden ingevoerd om spelers op de online gokmarkt beter te beschermen. Uit het onderzoek blijkt dat de nieuwe regels in de eerste drie maanden effectief zijn geweest.
Kansspelaanbieders moeten sinds 1 oktober de financiële draagkracht van spelers controleren bij stortingen boven €300 (18-24 jaar) of €700 (vanaf 24 jaar). De Kansspelautoriteit (Ksa) benadrukt dat dit moet gebeuren op basis van betrouwbare informatie.
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft verzamelde (gepseudonomiseerde) spelersdata gebruikt om indicatoren van risicovol gokgedrag in kaart te kunnen brengen. Met de uitkomsten van het onderzoek kan de toezichthouder de verschillende vergunninghouders onderling vergelijken op andere vlakken dan alleen extreme verliezen.
Bestuursvoorzitter Michel Groothuizen sprak de online branche toe op het Annual Gambling Industry Event en vertelde onder meer over de prioriteiten in het toezicht door de Ksa voor 2025.
De Stichting Landelijk Info Centrum Kansspel Spelers (Slicks) zet in Amsterdam een steunpunt voor gokschade op. Het steunpunt biedt ondersteuning aan Amsterdammers die te maken hebben met gokschade. Het nieuwe steunpunt is een pilotproject en wordt gefinancierd vanuit het Verslavingspreventiefonds (VPF).