Ksa: 14 keer opgetreden tegen 'coronavrij' gokaanbod


24 juli 2020

De Kansspelautoriteit (Ksa) is in de afgelopen maanden veertien keer in actie gekomen tegen adverteerders die reclame maakten voor illegale online kansspelen met termen als 'coronavrij gokken'.

De Ksa maakte in alle gevallen bekend het voornemen te hebben een last onder dwangsom op te leggen. Hiermee wordt gemaand te stoppen met een bepaalde handeling. Als dat binnen een bepaalde periode niet gebeurt, wordt een dwangsom opgelegd. In alle gevallen werd onmiddellijk gestopt met het illegaal handelen.

Verwerpelijk

De Ksa maakte in maart bekend dat zij extra activiteiten zag van illegale online kansspelaanbieders en hun adverteerders. Blijkbaar probeerden zij te profiteren van het feit dat speelhallen en speelcasino's door het coronavirus hun deuren moesten sluiten. Ksa-voorzitter René Jansen noemde dit 'volstrekt verwerpelijk gedrag'. Hij kondigde ook aan dat partijen die zich bedienen van dit soort praktijken, er verzekerd van kunnen zijn dat dit zwaar negatief meeweegt bij een eventuele aanvraag voor een online kansspelvergunning.

Wet kansspelen op afstand

Het aanbieden van kansspelen in Nederland zonder vergunning is verboden. Hetzelfde geldt voor het maken van reclame voor kansspelen zonder vergunning. De huidige Wet op de kansspelen biedt niet de mogelijkheid een vergunning te verlenen voor het aanbieden van online kansspelen. Dat gaat door de Wet Kansspelen op afstand veranderen.


Zie ook

Aanpak online kansspelen