Boete van 14.800 euro voor exploiteren kansspelautomaten zonder vergunning


27 december 2018

De Kansspelautoriteit (Ksa) legt een boete van 14.800 euro op aan een particulier wegens het exploiteren van kansspelautomaten zonder vergunning.

De boete wordt opgelegd naar aanleiding van een onderzoek van de Ksa waaruit naar voren kwam dat de persoon in kwestie 9 jaar lang zonder de vereiste vergunning speelautomaten exploiteerde in een café. De exploitatievergunning was in 2009 namens de toenmalige Minister van Justitie ingetrokken.

Vergunningsvereiste

De wet schrijft voor dat voor het exploiteren van een kansspelautomaat een vergunning nodig is. Deze vergunning is noodzakelijk om goed toezicht te kunnen houden zowel in het belang van de speler als de exploitant. Hierbij gaat het om het toezicht op de betrouwbaarheid van de automaten, een eerlijk spel en het voldoen aan de wettelijk voorgeschreven uitkeringspercentages. Exploiteren zonder vergunning is ook onwenselijk omdat exploitanten niet meebetalen aan de toezichtkosten. Ook onttrekken ze zich aan de integriteitstoets.

Toezichthouder

De Ksa is de toezichthouder op de markt voor kansspelen. Alle activiteiten van de toezichthouder zijn erop gericht dat er veilig kan worden gespeeld op een eerlijke markt.

Zie ook: Sanctiebesluit