Hof: poker is een kansspel - Reacties


5 maart 2016

Poker is een kansspel en geen behendigheidsspel. Zo oordeelde het gerechtshof in Amsterdam op 4 maart 2016. Het hof denkt anders over de kwestie dan de rechtbank, die bepaalde dat het bij pokeren eerder draait om behendigheid en dat er geen vergunning nodig is.

Geen sprake van invloed

De zaak draaide om drie mannen die waren aangeklaagd voor het overtreden van de Wet op de kansspelen. Ze hadden in 2007 in een café in Bussum zonder vergunning een pokertoernooi georganiseerd. Het hof oordeelt dat toeval, namelijk het uitdelen van de kaarten, een rol speelt bij winst of verlies. Hoe behendig een pokeraar ook is, hij heeft op dat toeval geen invloed en dat maakt van poker een kansspel. Daarom is volgens het gerechtshof ook een vergunning nodig voor een pokertoernooi.

Oude zaak

De twee organisatoren van het pokertoernooi kregen ieder een voorwaardelijke boete van 1250 euro. De eigenaar van het café in Bussum kreeg als medeplichtige een voorwaardelijke boete van 500 euro. Daarbij hield het gerechtshof er rekening mee dat de kwestie al lang geleden speelde. De zaak is al bijna tien jaar oud.

Zie veelgestelde vragen over poker. Zit uw vraag er niet bij of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met de Kansspelautoriteit via: 070 302 1300 of stuur een e-mail naar: info@kansspelautoriteit.nl.


Zie alle veelgestelde vragen

illegaliteit_en_criminaliteit

Veelgestelde vragen