Aanpak illegale poker


Afgelopen zaterdagavond 24 juni 2023 deden de politie, de gemeente Waddinxveen en de Kansspelautoriteit een instap in een verenigingsgebouw in Waddinxveen.  Een pokertoernooi met tientallen deelnemers was in volle gang toen het team aankwam. Dankzij de instap kon de politie de organisatoren achterhalen en als verdachten aanmerken. Er werden onder andere inzetten (een paar duizend euro) en pokerfiches in beslag genomen.

Lees Illegaal pokertoernooi opgerold in Waddinxveen

De politie en de Kansspelautoriteit deden afgelopen zaterdagavond gezamenlijk een inval in een bedrijfspand aan de Nieuwpoortkade in Amsterdam-West. De politie deed dit naar aanleiding van informatie over bedrijfsmatig illegaal gokken vanuit het pand. Kort voor middernacht worden hier meerdere verdachten op heterdaad betrapt op deelname aan een illegaal pokerspel.

Lees 'Elf verdachten aangehouden in illegaal gokpand'

Na diverse signalen over illegale pokertoernooien is de politie binnengevallen bij een pand in Valkenswaard. Op dat moment was hier een illegaal pokertoernooi. De organisator en drie medewerkers zijn aangehouden. De Kansspelautoriteit verleende medewerking op afstand.

Lees Politie beëindigd illegaal pokertoernooi in Valkenswaard

Politie, Openbaar Ministerie, gemeente Soest, defensie en de Kansspelautoriteit hebben samen onderzoek en invallen gedaan in huizen en panden  in Soesterberg, Zeist, Vinkeveen en Rotterdam. Medewerkers van de Kansspelautoriteit stelden vast dat er illegaal werd gegokt.

Lees Aanhoudingen bij groot ondermijningsonderzoek naar illegaal gokken, drugshandel en witwassen

Politie, gemeente Zaanstad en de Kansspelautoriteit zijn, na meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem, onverwachts bij een café in Zaandijk naar binnen gegaan. Het café is gesloten nadat er een illegaal pokertoernooi werd aangetroffen.

Lees Politie sluit café in Zaandijk voor drie maanden na illegaal pokertoernooi

De Kansspelautoriteit helpt de politie bij ontdekte illegale pokertoernooien. In één week tijd waren er illegale pokertoernooien in Hoofddorp, Hoorn, Capelle aan den IJsel, Zaandam, Tilburg en Rotterdam. In een aantal gevallen ondersteunden wij bij de acties.

Lees Veel illegale pokertoernooien ontdekt

Na een anonieme tip dat er in het pand mogelijk illegale pokertoernooien werden georganiseerd, stelden de politie en de Kansspelautoriteit (Ksa) een onderzoek in. Gedurende dit onderzoek werd voldoende aanleiding gevonden om de woning binnen te treden. De politie en de Ksa traden hier gezamenlijk op.

Lees Illegaal pokertoernooi in Wassenaar gestopt

Politie, Openbaar Ministerie, gemeente Nieuwegein en de Kansspelautoriteit deden in de nacht van 4 op 5 februari 2019 een inval in een bedrijfspand op het industrieterrein Liesbosch in Nieuwegein. In het pand zijn onder meer een pokertafel en speelfiches aangetroffen. Het pand is per direct door de gemeente gesloten. De inval vond plaats omdat er het vermoeden was dat er illegaal gegokt werd.

Lees Bedrijfspand Nieuwegein gesloten: vermoeden illegaal poker

Poker is een kansspel en geen behendigheidsspel. Zo oordeelde het gerechtshof in Amsterdam op 4 maart 2016. Het hof denkt anders over de kwestie dan de rechtbank, die bepaalde dat het bij pokeren eerder draait om behendigheid en dat er geen vergunning nodig is.