Hoe controleert een gokbedrijf of ik in het Cruksregister sta?


Online gokbedrijven, speelautomatenhallen én Holland Casino moeten elke speler sinds 1 oktober 2021 controleren in het uitsluitregister Cruks voor hij of zij kan spelen. Weten hoe het gokbedrijf dat controleert?

Eerste keer spelen: persoonsgegevens nodig

Alleen de eerste keer dat u vanaf 1 oktober gaat spelen bij een gokbedrijf heeft het bedrijf persoonsgegevens nodig voor de controle in Cruks: uw burgerservicenummer (BSN), uw naam en geboortedatum. Heeft u geen BSN? Dan heeft het bedrijf uw naam, geboortedatum en geboorteplaats nodig.

Uw persoonsgegevens verstuurt hij via een beveiligde verbinding naar de Kansspelautoriteit. Wij versleutelen uw persoonsgegevens, waaronder uw burgerservicenummer, in een unieke Crukscode waarin wij ook een code verwerken voor het gokbedrijf.

Elke keer dat u speelt stuurt het gokbedrijf uw Crukscode naar de Kansspelautoriteit en sturen wij 'HIT' of 'NO HIT', als u wel of niet in het Cruksregister staat. Is het een 'HIT', dan kunt u niet spelen.

Crukscode bewaart hij, BSN niet

Het gokbedrijf moet uw persoonlijke Crukscode bewaren. Hij koppelt dit aan uw klantaccount. Uw BSN moet het bedrijf na het ontvangen van uw Crukscode vernietigen.

Bezoekt u het gokbedrijf nog een keer? Dan kan het bedrijf via uw klantaccount en de daaraan gekoppelde Crukscode zien of u op dat moment in Cruks staat ingeschreven met een gokstop. U hoeft dan dus niet meer uw identiteitsbewijs te tonen.

Lees wat een gokbedrijf moet doen met uw gegevens