'Iedere dag is anders en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee'


Wat begon als een eenvoudige sollicitatie heeft er tot geleid een diverse baan waar Marloes Knijnenburg nog steeds met veel plezier werkzaam is. Sinds eind 2022 maakt Marloes als Senior Jurdisch Adviseur deel uit van de afdeling Juridische Zaken & Vergunningen, in het cluster 'Vergunningen'. In haar rol ligt de focus op het verlenen van vergunningen.

Testimonial Marloes K

Wat maakt het werken bij de Kansspelautoriteit zo boeiend voor jou?

"Wat mijn werk bij de Ksa zo aantrekkelijk maakt, is de dynamiek en diversiteit. Dagelijks word ik geconfronteerd met uiteenlopende vragen over verschillende vergunningen met betrekking tot kansspelen. Denk hierbij aan exploitatievergunningen, Koa-vergunningen, incidentele en niet-incidentele loterijvergunningen, en monopolie vergunningen. De variatie in taken, gecombineerd met de informele en prettige werksfeer, maken mijn werk bij de Ksa uniek."

Hoe ziet jouw dagelijkse werkpraktijk eruit?

"Iedere dag is anders en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo verstrek ik het ene moment juridisch advies over vergunningverlening, en het volgende moment buig ik me over Awb-kwesties, inschrijvingen in het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks), kansspelheffing en rapportages van vergunninghouders. Het constant schakelen tussen diverse onderwerpen maakt mijn werk dynamisch en uitdagend."

De Ksa staat voor 'Veilig spelen'. Hoe draag jij hieraan bij?

"Ik draag bij aan veilig spelen door mijn werkzaamheden altijd te toetsen aan de vraag: 'Draagt dit bij aan veilig spelen?' Dit betekent dat ik alleen vergunningen verleen aan kansspelaanbieders die voldoen aan de wet- en regelgeving en beleidsregels. Daarnaast speelt de bescherming van kwetsbare groepen tegen kansspelverslaving een cruciale rol in mijn advisering over Cruks-inschrijvingen."

Waarom wil je werken bij de afdeling JZ&V van de Ksa?

"Bij de Afdeling JZ&V van de Ksa draagt men bij aan een nobel doel: het beschermen van consumenten tegen kansspelverslaving en het tegengaan van illegaliteit en criminaliteit. Werkzaam zijn op deze afdeling betekent het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij. Het werk is niet alleen interessant vanwege de complexiteit, maar ook vanwege de impact die het heeft op een veilige kansspelomgeving voor iedereen."