'Alle Ksa’ers staan voor dezelfde missie: Veilig Spelen'


Robert Koster kwam in 2020 als stagiair binnen bij de Kansspelautoriteit (Ksa) en besloot na het afronden van zijn master Bestuurskunde terug te keren. Inmiddels is hij sinds 2022 werkzaam als bestuurssecretaris binnen het team Communicatie & Strategie.

Testimonial Robert Koster

Wat maakt werken voor de Kansspelautoriteit zo leuk?

De kansspelmarkt is enorm in ontwikkeling. De opening van de online markt heeft daar natuurlijk een groot aandeel in gehad. Tegelijkertijd weten we denk ik allemaal hoe moeilijk het is om met wet- en regelgeving de realiteit bij te benen. Dat betekent dat er voor een toezichthouder grote uitdagingen liggen om de papieren werkelijkheid zo goed mogelijk te koppelen aan hetgeen er in de sector gebeurt. Dit maakt het een complexe en uitdagende omgeving en het geeft veel voldoening om hier dagelijks mee bezig te zijn. De Ksa is daarnaast een relatief kleine organisatie, met een groep gedreven collega’s. De sfeer op de werkvloer is onovertroffen.

Hoe ziet de dagelijkse praktijk van een Adviseur Strategie er uit?

Als onderdeel van het strategieteam is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat er speelt binnen en buiten de organisatie. Je staat voortdurend in contact met verschillende stakeholders binnen de sector. Dit kunnen vergunninghouders zijn, brancheorganisaties, maar vaak ook het ministerie. Recent is het strategieteam druk bezig geweest met de voorbereidingen voor inwerkingtreding van het ‘besluit ongerichte reclame kansspelen op afstand’. Het ministerie van Justitie en Veiligheid verzoekt de Ksa bij dergelijke wetsvoorstellen om een uitvoerbaarheids- en handhaafbaarheidstoets. Wij adviseren dan onder meer over de uitvoerbaarheid en doelmatigheid van de voorgestelde regelgeving.

De Kansspelautoriteit staat voor Veilig spelen, lever jij daar ook een bijdrage aan?

Alle Ksa’ers staan voor dezelfde missie: ‘Veilig Spelen’. Iedereen levert binnen de kaders van zijn of haar functie een bijdrage aan deze missie. Onze toezichthouders kunnen hun werkzaamheden alleen maar optimaal uitvoeren, wanneer zij voldoende ondersteund worden door een professionele bedrijfsvoering en een goed functionerende IT-infrastructuur. Als adviseur strategie denk je dagelijks na over de manieren waarop de Kansspelautoriteit het beste uitvoering kan geven aan ‘Veilig Spelen’. Wat vinden wij belangrijk en hoe bereiken wij onze doelen?

Waarom zouden kandidaten op de vacature Adviseur Strategie moeten solliciteren?

Deze functie biedt je de kans om een bijdrage te leveren aan het kansspelbeleid van de toekomst. Als je van complexe dossiers houdt, waarin sterk conflicterende belangen aan de orde van de dag zijn, is dit de plek voor jou!