Senior controller


Wil jij graag werken in een actieve organisatie in een actuele branche, waar het werk vol afwisseling zit? Nu, daar kun je op rekenen bij de Kansspelautoriteit!

Werken bij de Kansspelautoriteit is werk dat ertoe doet. De kansspelmarkt is volop in beweging. Ook de Kansspelautoriteit ontwikkelt zich snel tot een organisatie die steeds meer digitaal en online opereert.

Door de invoering van de Wet Kansspelen op Afstand heeft ons werk een extra dynamiek gekregen en hebben wij meer toezichtstaken gekregen. Hierdoor groeit de organisatie en is voor de afdeling Bedrijfsvoering ruimte ontstaan om een senior controller te kunnen verwelkomen in ons team.

Samen met vier collega’s vorm je het team Finance, Control & Inkoop (FCI). Dit bestaat nu uit twee controllers (sr en mr), een medewerker inkoop en een medewerker financiële administratie.

Dus, ben jij in control en help jij ons graag verder professionaliseren? Lees dan verder…

Wat ga je doen?

Samen met je collega sr. controller ben je verantwoordelijk voor financiën, planning & control en inkoop en zorg je dat alles op dat vlak soepel verloopt. Uiteraard verdelen jullie de taken onderling. De sr. controller die wij zoeken voert in ieder geval de regie op het jaarrekening proces en speelt een grote rol in het verder professionaliseren van processen en werkwijzen op het gebied van FCI binnen de Kansspelautoriteit en complexe inkooptrajecten. Verder zijn de sr. controllers nadrukkelijk elkaars sparringpartner en back-up.
De werkzaamheden betreffen:

Finance & Control:

 • Coördineren, organiseren en realiseren van de planning & control cyclus.
 • Zorgen voor de totstandkoming van de begroting en jaarverantwoording van het zelfstandig bestuursorgaan.
 • Zorgen voor budgettering van de financiële middelen.
 • Maken van analyses van forecast versus realisatie.
 • Schetsen van scenario’s op basis van historische en toekomstige trends en geeft risico’s en kansen weer.
 • Opstellen van de jaarrekening op ten behoeve van de accountant.
 • Opstellen van complexe business cases op en adviseert met het oog op effectieve bedrijfsvoering en doelmatigheid in de organisatie.
 • Zorgen voor adequate, juiste, tijdige en betrouwbare managementinformatie.
 • Bieden van ondersteuning en adviseren op het gebied van finance & control en inkoop richting de interne organisatie.

Inkoop:

 • Zorgen voor begeleiding van complexe inkooptrajecten- en aanbestedingen, eventueel samen met een inkoopexpert en zorgen voor deelname aan Rijksbrede aanbestedingen.
 • Controleren, beheren en bewaken van een juiste administratieve verwerking van contracten en de huidige en toekomstige inkooptrajecten en –dossiers.

Wat heb je daarvoor nodig?

Opleiding en ervaring:

 • WO- werk en denkniveau, waarbij een afgeronde HBO opleiding op het gebied van bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie of accountancy in combinatie met relevante werkervaring ook mogelijk is.
 • Gedegen financiële kennis:
  *Ervaring met baten- en lasten diensten is een must, net als bekend zijn met overheidsfinanciering.
 • Je bent vaardig in:
  *het inrichten en optimaliseren van de administratieve organisatie en interne controle; 
  *het organiseren van de planning en control cyclus en het bewaken van de samenhang bij het opstellen van de (meerjaren)begroting;
  *het opstellen en uitleggen van beleidsadviezen en uitvoeren van risicoanalyses.
  *Je hebt kennis van en ervaring met organisatiemodellen, sturingsprincipes en risicomanagement.

Persoonlijke kenmerken:

 • Je kijkt ‘door de cijfers heen’ door jouw analytische vermogen en helicopterview.
 • Je bent oplossingsgericht, creatief en ziet mogelijkheden.
 • Naast een kritische blik, beschik jij over uitstekende advies- en schrijfvaardigheden.
 • Je bent accuraat, proactief en kwaliteitsgericht, je hebt een continue verbetermentaliteit.
 • Je bent nieuwsgierig en wilt meehelpen de organisatie verder te ontwikkelen.
 • Integriteit is vanzelfsprekend.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar je bent ook een goede teamplayer die het leuk vindt om in teamverband zaken op te pakken.

Waar zet de afdeling Bedrijfsvoering zich voor in?

De afdeling is gericht op het faciliteren van de reguliere bedrijfsprocessen. We bieden op dat vlak inhoudelijke ondersteuning aan management en bestuur. Bedrijfsvoering volgt enerzijds de ontwikkeling rondom het primaire proces van de Kansspelautoriteit, anderzijds anticiperen we natuurlijk zelf ook op ontwikkelingen, bijvoorbeeld door veranderende wetgeving.

De afdeling Bedrijfsvoering bestaat op dit moment uit twaalf personen verdeeld over de disciplines Human Resource Management, Finance, Control & Inkoop, Documentaire Informatie Voorziening (DIV), Management Ondersteuning en Huisvesting & Facilities. De afdeling groeit nog de komende tijd.

De Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit is de onafhankelijke toezichthouder voor de naleving van een veilig kansspelaanbod in heel Nederland. Als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) heeft de Kansspelautoriteit een unieke positie tussen overheden, aanbieders, consumenten en de maatschappij.

De Kansspelautoriteit informeert en beschermt consumenten tegen onder andere misleidende reclame en helpt kansspelverslaving voorkomen. De Kansspelautoriteit gaat illegale kansspelen en het misbruik van kansspelen voor criminele activiteiten tegen. Bovendien behoort het reguleren van een passend legaal aanbod tot een van de kerntaken. Onderdeel van deze taak is het beoordelen en toekennen, dan wel afwijzen van vergunningsaanvragen, het toezien op naleving van wet- en regelgeving door vergunninghouders en het handhavend optreden bij het niet naleven daarvan.

De lijnen binnen de Kansspelautoriteit zijn kort, de bureaucratie is minimaal. De sfeer is informeel, werkplezier vinden we belangrijk en gedrevenheid wordt hoog gewaardeerd. Je maakt deel uit van de afdeling Toezicht, maar als medewerker bij de Kansspelautoriteit ben je breed inzetbaar. Bij de Kansspelautoriteit krijg je structureel aandacht voor je loopbaanontwikkeling en er zijn ruime opleidingsmogelijkheden. Ons kantoor is dichtbij het centrum van Den Haag en direct naast Den Haag Centraal.

Arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingeschaald in schaal 12 BBRA. Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 4.214,85 tot € 6.227,02 bruto op basis van een 36-urige werkweek.
 • Hiernaast heb je jaarlijks een individueel keuzebudget van 16,37% van het jaarsalaris, dat je kunt laten uitbetalen op het moment dat het jou schikt.
 • Reiskosten woon-werkverkeer worden volledig vergoed o.b.v. OV of via een fietsvergoeding.
 • Je hebt een budget van 64 extra verlofuren per jaar, die je kunt opnemen, verkopen of onbeperkt sparen tot een maximum van 3600 uur.
 • De Kansspelautoriteit maakt geen deel uit van het Rijk, maar de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden binnen het Rijk (www.caorijk.nl) zijn van toepassing.
 • Deze functie valt onder de FGR-functietypering Adviseur Bedrijfsvoering.
 • Bij de Kansspelautoriteit geven we op allerlei manieren aandacht aan de balans werk-privé. Zo blijft er een ruime mogelijkheid om thuis te werken, maar er is ook altijd een fijne werkplek op kantoor voor je ter beschikking.

Solliciteren?

Je kunt je sollicitatie richten aan wervingenselectie@kansspelautoriteit.nl ter attentie van Alexandra de Vries, afdelingshoofd Bedrijfsvoering. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen via 06 - 83 97 06 66.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Debora Nelissen, HR/Recruitment-adviseur, 06 - 82 46 85 09.