Vacature bestuursvoorzitter Kansspelautoriteit


Gepubliceerd op 20 oktober 2023

Op 1 oktober 2024 loopt de bestuurstermijn af van de huidige bestuursvoorzitter van de Kansspelautoriteit (Ksa), René Jansen. Jansen kiest ervoor zich niet kandidaat te stellen voor een herbenoeming, omdat hij eind 2023 de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Daarom is nu de vacature uitgezet voor een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur, die door de minister voor Rechtsbescherming wordt benoemd voor een periode van zes jaar.

René Jansen:

‘Ik heb me de afgelopen jaren met veel energie en plezier ingezet voor de missie van de Ksa, veilig spelen. Er liggen voor de nieuwe voorzitter vele mooie uitdagingen. De Ksa heeft een belangrijke rol als toezichthouder en handhaver op de verschillende kansspelmarkten. Deze bestuurspositie is uitdagend, vraagt om creativiteit, innovatie en daadkracht maar heeft bovenal een grote maatschappelijke waarde.’

De werving van de nieuwe voorzitter loopt via de Algemene Bestuursdienst (ABD). Reageren kan tot 12 november 2023. De beoogde datum van het aftreden van René Jansen en daarmee de start van de nieuwe voorzitter is 1 juli 2024.