René Jansen voorzitter Gaming Regulators European Forum


Gepubliceerd op 15 juni 2021

René Jansen, voorzitter van de Kansspelautoriteit (Ksa), is vandaag benoemd tot voorzitter van het Gaming Regulators European Forum (GREF).

GREF is het Europese samenwerkingsverband van kansspeltoezichthouders en telt 41 leden uit 34 jurisdicties. In GREF-verband wisselen zij informatie en ervaringen uit, onder meer in thematische werkgroepen.

Dezelfde vraagstukken

Wet- en regelgeving rond kansspelen is in geen land hetzelfde: de wijze waarop landen met dit onderwerp omgaan is sterk cultureel bepaald. Toch is samenwerking over de grenzen heen van groot belang, aldus René Jansen: “Bij alle toezichthouders staat het beschermen van consumenten, het voorkomen van gokverslaving en het tegengaan van illegaliteit en criminaliteit hoog in het vaandel. Door ervaringen uit te wisselen leren we van elkaar. We worden grotendeels geconfronteerd met dezelfde vraagstukken. In Nederland worden dit jaar online kansspelen gelegaliseerd en gereguleerd. Andere landen gingen ons hierin voor; het is niet zinnig overal het wiel opnieuw uit te vinden. We kunnen leren van de ervaringen van anderen. Ook is het belangrijk samen op te trekken bij de aanpak van illegale online kansspelen.” Er wordt in dit kader gewerkt aan de oprichting van een GREF-werkgroep die zich bezighoudt met dit onderwerp.

Portret René Jansen

Duur voorzitterschap

René Jansen neemt de voorzittershamer over van Jorn Starck, 'executive director' van de Alderney Gaming Control Commission. Het is gebruikelijk dat het GREF-voorzitterschap 2 jaar duurt. René Jansen was sinds mei 2019 al vicevoorzitter van GREF.