Ksa publiceert woordmerk Koa


Gepubliceerd op 25 februari 2021

Online kansspelen worden met ingang van 1 oktober 2021 in Nederland legaal, mits de aanbieder een vergunning van de Kansspelautoriteit (Ksa) heeft. Om spelers te helpen herkennen welke online kansspelen legaal zijn en welke online kansspelaanbieders beschikken over een vergunning, is onderstaand woordmerk ontworpen.

Vergunninghouders voor het aanbieden van online kansspelen mogen dit woordmerk straks als een soort logo plaatsen op hun website(s), apps en eventuele andere kansspel- en spelersinterfaces . Zij moeten ervoor zorgen dat het woordmerk aanklikbaar is en doorgeleidt naar de website van de Ksa. De komende tijd wordt een en ander verder uitgewerkt. Ook wordt een praktische instructie gemaakt.

woordmerk

De Wet Kansspelen op afstand treedt op 1 april 2021 in werking. Vanaf die datum kan er bij de Ksa een vergunning worden aangevraagd om vanaf 1 oktober 2021 online kansspelen aan te mogen bieden in Nederland. De doelstelling van de wet is dat spelers vanaf die datum terecht kunnen bij legale online kansspelaanbieders, die onder toezicht staan van de Ksa. Spelers kunnen er dan op vertrouwen dat het spel eerlijk is en dat de aanbieder aandacht heeft voor verslavingspreventie. Er gelden strikte eisen aan het verkrijgen van een vergunning.


Zie ook

Klaar voor de Wet Koa?