Ksa spreekt vergunninghouder aan op verboden reclame op eredivisie.nl


Gepubliceerd op 22 december 2021

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een vergunninghouder voor het aanbieden van online sportweddenschappen gemaand te stoppen met het maken van reclame op eredivisie.nl voor weddenschappen op wedstrijden terwijl die bezig waren. Dit is verboden.

Op eredivisie.nl had de vergunninghouder tijdens verschillende voetbalwedstrijden quoteringen laten plaatsen. Aanklikken van de quotering - de factor waarmee de inzet wordt vermenigvuldigd na winst - leidde de bezoeker naar de website van de vergunninghouder. Daar konden weddenschappen op die wedstrijden worden afgesloten. De Ksa deed dit weekend onderzoek naar aanleiding van een signaal.

Verboden

Deze manier van reclame maken is verboden. Vergunninghouders mogen vlak voor, tijdens of vlak na sportwedstrijden geen reclame maken voor weddenschappen op die wedstrijden. Dus ook niet in de rust. Dit is bedoeld om mensen die naar de wedstrijd kijken of die de uitslagen checken, te beschermen tegen impulsieve deelname aan een weddenschap.

Overtreding

De Ksa meldde de vergunninghouder dat hier sprake is van een overtreding. De Ksa sommeerde de vergunninghouder om de overtreding per direct en voor altijd te staken. Controle door de Ksa tijdens de gisteravond gestarte nieuwe ronde in de eredivisie wees uit dat de overtreding niet meer plaatsvond.