Aanbesteding loket preventie kansspelverslaving


Gepubliceerd op 19 juni 2020

19 juni 2020

De Europese aanbestedingsprocedure voor het Landelijk loket preventie kansspelverslaving is vandaag gestart.

Vanuit dit loket zal informatie over kansspelen en informatie over hulp en behandelingen gericht op (problematisch) gokken worden geboden. Het (digitale) loket moet 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar zijn.

Nieuwe wet

Het op te richten loket is een gevolg van de Wet Kansspelen op afstand. Deze wet legaliseert en reguleert online kansspelen en scherpt de eisen op het gebied van verslavingspreventie aan. Het loket moet vanaf de tekentafel tot en met de daadwerkelijke uitvoering worden ontwikkeld. Het loket moet in ieder geval operationeel zijn wanneer spelers legaal online kunnen gokken. Dat is een half jaar nadat de Wet Kansspelen op afstand in werking treedt.

Tenderned

De Kansspelautoriteit (Ksa) roept geïnteresseerde partijen op een offerte in te dienen om het landelijk loket op te zetten en uit te voeren. Meer informatie over de vereisten is te vinden op Tenderned, het online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid.  Er kunnen tot 1 september 2020 offertes worden ingediend. De Ksa riep eerder dit jaar al geïnteresseerde partijen op mee te denken over hoe het loket in te vullen en de wijze waarop de opdracht verstrekt kan worden. De Ksa heeft zeven reacties ontvangen die zijn verwerkt in de aanbestedingsstukken op Tenderned.