Ksa maakt niet betalen van boetes bekend


7 november 2019

De Kansspelautoriteit (Ksa) maakt vanaf vandaag (7 november 2019) openbaar welke beboete kansspelaanbieders weigeren opgelegde boetes te betalen. Daarmee wil de Ksa consumenten informeren en hen waarschuwen voor aanbieders die mogelijk onbetrouwbaar zijn.

De Ksa kan aan een kansspelaanbieder die de Wet op de Kansspelen overtreedt, bijvoorbeeld door zonder vergunning kansspelen aan te bieden, een boete opleggen. Als een beboete aanbieder na een aanmaning niet betaalt, start de Ksa een incassoprocedure. De Ksa maakt dit openbaar door de betalingsweigering bij het besluit op haar website te vermelden. Op dit moment gaat het om de partijen 7.red.com, Redslots en GlobalStars.

Zienswijze

Voordat de Ksa overgaat tot openbaarmaking, wordt het bedrijf in kwestie eerst in de gelegenheid gesteld een zienswijze op de openbaarmaking te geven. Als een partij later alsnog de boete betaalt of een betalingsregeling treft, wordt de betalingsweigering van de website verwijderd.

Verantwoordelijk

Een deel van de aanbieders neemt zijn verantwoordelijkheid voor de opgelegde straf door de boete te betalen. Sommige aanbieders proberen hun straf te ontlopen. Als de aanbieder weigert te betalen, ziet de Ksa daarin een sterke aanwijzing dat die aanbieder onbetrouwbaar is.

Veilig spelen op een eerlijke markt

De Ksa is de toezichthouder op de markt voor de kansspelen. Haar motto is veilig spelen op een eerlijke markt.