Tussenstand: 79 belangstellenden voor online kansspelvergunning


79 partijen hebben tot nu toe aangegeven interesse te hebben in een online kansspelvergunning voor Nederland. De Kansspelautoriteit (Ksa) startte op 5 juni de belangstellingsregistratie. Marktpartijen hebben tot 21 juni 2019 de tijd om kenbaar te maken dat ze potentieel geïnteresseerd zijn in een vergunning. Dit kunnen ze doen door het formulier 'Ik wil Koa-vergunninghouder worden' in te vullen.

De Ksa is momenteel bezig het vergunningenproces in te richten in het kader van de Wet Kansspelen op afstand. In februari nam de Eerste Kamer deze wet aan. De wet maakt online kansspelen onder strikte voorwaarden legaal. Het ministerie van Justitie en Veiligheid werkt de wet op dit moment verder uit. Als dit klaar is, kan de Ksa definitieve vergunningsvoorwaarden opstellen. Als de wet formeel van kracht wordt, kan de Ksa vergunningsaanvragen in behandeling nemen. De verwachting is dat de wet 1 juli 2020 van kracht wordt en de markt voor online gokken op 1 januari 2021 open gaat.

Oproep

Om de vergunningverlening straks soepel te laten verlopen, is het voor de Ksa van belang te weten hoeveel vergunningsaanvragen zij straks kan verwachten. René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa, riep 5 juni marktpartijen op het formulier op de website van de Ksa in te vullen. Die oproept herhaalt hij: 'Iedereen is straks gebaat bij een vlot proces. Als wij weten hoeveel aanvragen wij kunnen verwachten, kunnen wij de organisatie daarop inrichten. Dat is in ons belang, maar ook in dat van de aanvragers.'

Inschrijven voor Themanieuwsbrief Kansspelen op afstand