Ksa legt boetes op voor aanbieden (Simbat) en bevorderen (Spinity) online kansspelen


Gepubliceerd op 24 juni 2019

24 juni 2019

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een boete van 270.000 euro opgelegd aan Simbat Entertainment Systems Limited voor het aanbieden van online kansspelen. In dezelfde zaak is een boete van 100.000 euro opgelegd aan Spinity Limited voor het zogenoemde bevorderen van deelname aan de kansspelen van Simbat.

De boete voor Simbat is opgelegd omdat het bedrijf kansspelen aanbood via zeker elf verschillende websites. Spinity trad op als ‘promotional agent’ voor Simbat en maakte zich schuldig aan - kort gezegd - het promoten van de gokspellen van Simbat. Het besluit tegen Simbat en Spinity is door de Ksa al in juli 2017 genomen. De partijen maakten bezwaar tegen zowel het besluit als tegen de openbaarmaking. De rechtbank Den Haag deed hierover op 6 juni uitspraak: de eis werd niet gehonoreerd. Om die reden kan de Ksa het besluit over Simbat en Spinity pas nu publiceren.

Illegaal

De Kansspelautoriteit treedt op tegen online kansspelen. Onder de huidige wet is het niet mogelijk een vergunning te krijgen voor het aanbieden van online kansspelen. Dat betekent dat het aanbieden van online kansspelen per definitie illegaal is. Ook het maken van reclame voor online kansspelen mag niet. Deelnemers aan online kansspelen zijn niet beschermd; er is geen controle mogelijk op de eerlijkheid van het spel en op het weren van minderjarigen. Ook kan niet nagegaan worden of kansspelverslaving wordt voorkomen.

Zie ook: Sanctiebesluit

Zie ook: Aanpak online kansspelen


Status procedure

Uit dit bericht blijkt niet of tegen deze besluiten bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld. Zie voor de actuele stand van zaken het sanctiebesluit  Simbat Entertainment Systems Linited en Spinity Limited.