Illegaal pokertoernooi in Wassenaar gestopt


In een woning in Wassenaar aan de Van Bellesteynweg is zaterdagavond 16 februari 2019 een illegaal pokertoernooi opgerold. De organisator van het toernooi is aangehouden.

Na een anonieme tip dat er in het pand mogelijk illegale pokertoernooien werden georganiseerd, stelden de politie en de Kansspelautoriteit (Ksa) een onderzoek in. Gedurende dit onderzoek werd voldoende aanleiding gevonden om de woning binnen te treden. De politie en de Ksa traden hier gezamenlijk op.

Pokertafels

In de woning werden pokertafels en spelmateriaal aangetroffen. Er waren 13 personen aanwezig. De organisator van het toernooi, een 52-jarige man uit Wassenaar, is aangehouden. Hij was tevens de bewoner van het pand. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Wet op kansspelen. Het spelmateriaal en het aanwezige geld is in beslag genomen.

Risico

Tegen illegaal gokken wordt opgetreden, onder meer omdat er geen garantie is op een eerlijk spel. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. Ook is er geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen.

Zie ook :  Illegaal pokertoernooi opgerold (politie.nl)

Meer informatie: Wanneer mag pokeren om geld wel?