Kansspelautoriteit waarschuwt voor telefoontjes 'Happy Numbers'


22 mei 2018

De Kansspelautoriteit ontvangt de laatste tijd meldingen dat mensen worden gebeld door 'Happy Numbers', of door een incassobureau dat zegt namens Happy Numbers te spreken. Tijdens de telefoongesprekken worden mensen gemaand achterstallige betalingen te doen, omdat niet aan afgesproken financiële verplichtingen zou zijn voldaan.

De naam Happy Numbers roept associaties op met een kansspel. In Nederland mogen alleen kansspelen, bijvoorbeeld een loterij, worden georganiseerd als daar door de Kansspelautoriteit een vergunning voor is afgegeven. Bij de Kansspelautoriteit is geen vergunning afgegeven aan een aanbieder die een kansspel organiseert met de naam Happy Numbers.

Meldingen

De aangewezen instantie om meldingen te doen over incassoclaims die niet terecht zijn, is de Autoriteit Consument en Markt  (ACM Consuwijzer). Op deze website staat ook informatie over wat een incassobureau wel en vooral niet mag doen. Een incassobureau mag bijvoorbeeld niet dreigen met beslag leggen. Op de website van de rijksoverheid staat meer informatie over waar u terecht kunt met klachten over een incassobureau.