Illegaal pokerspel in Sint Jansteen gestopt


22 mei 2018

Bij een gezamenlijke actie van de gemeente Hulst, de politie en de Kansspelautoriteit is zaterdag 18 mei 2018 een illegaal pokerspel in een café aan de Brouwerijstraat in Sint Jansteen (gemeente Hulst) aangetroffen. In het café waren zes pokertafels en ruim veertig spelers aanwezig. Ook bleek het café geen aanwezigheidsvergunning voor twee aanwezige speelautomaten te hebben.

Aanleiding voor de gezamenlijke actie waren meldingen over illegale pokertoernooien in het café. Daarnaast waren er problemen van openbare orde, gerelateerd aan de illegale pokertoernooien die periodiek in het café werden georganiseerd. Zo was er tijdens de toernooien sprake van parkeeroverlast en van vechtpartijen.

Pokeren om geld

In Nederland mag pokeren om geld alleen bij een vestiging van Holland Casino. In alle andere gevallen mag het spel alleen worden gespeeld als het niet bedrijfsmatig en in een gesloten setting plaatsvindt. In het café in Sint Jansteen was hier geen sprake van. Zo werd er om geld gespeeld. Ook werd er geadverteerd voor de pokertoernooien door middel van posters en sociale media. (Zie ook: Mag ik een pokertoernooi organiseren?)

Geen aanwezigheidsvergunning

Tijdens de actie zijn ook overtredingen van de Drank- en Horecawet geconstateerd. Verder bleek er geen aanwezigheidsvergunning te zijn voor twee speelautomaten in het café. Aanwezigheidsvergunningen worden door de gemeente afgegeven. Daarnaast moet er een exploitatievergunning van de Kansspelautoriteit zijn verleend voor de automaten. Die waren er wel, maar exploitanten moeten wel controleren of er een aanwezigheidsvergunning is afgegeven voor de speelautomaten die zij exploiteren; de Kansspelautoriteit zal de exploitant in kwestie hierop aanspreken.
De gemeente Hulst beraadt zich op passende maatregelen tegen het café in kwestie.