Illegale gokapparatuur aangetroffen in café in Arnhem


9 februari 2018

In een café in Arnhem is op 7 februari 2018 tijdens een controle illegale gokapparatuur aangetroffen. De controle werd uitgevoerd door de gemeente Arnhem, de politie en de Kansspelautoriteit.

De Kansspelautoriteit constateerde dat er in het café in de Arnhemse binnenstad daadwerkelijk illegaal werd gegokt. Dat bleek onder meer uit de aanwezigheid van wedtickets. De illegale apparatuur, onder meer computers, is in beslag genomen.

Grote risico’s

Het is in Nederland verboden om zonder vergunning kansspelen aan te bieden. Spelers kunnen niet worden beschermd tegen malafide praktijken, er is geen leeftijdscontrole (legale kansspelen mogen pas vanaf 18 jaar worden gespeeld), er is geen controle op de geldstromen mogelijk en het risico op gokverslaving is groot. Legale aanbieders van kansspelen hebben de plicht spelers in de gaten te houden en bij risicovol speelgedrag in te grijpen. Medewerkers moeten getraind zijn in het herkennen van risicovol gedrag.

Tips

De controle werd uitgevoerd nadat er tips waren binnengekomen dat het mogelijk was in het café geld in te zetten op sportwedstrijden. De betreffende horeca-gelegenheid is al eerder gewaarschuwd door de burgemeester. De burgemeester is van plan de vergunningen van het café in te trekken.