Gokzuil aangetroffen tijdens actie tegen illegaal gokken


23 februari 2018

Bij een controle in een horecagelegenheid aan de Hatetseweg in Nijmegen op 22 februari 2018 is een gokzuil aangetroffen. Bij de controle werkten de gemeente, de Belastingdienst, de politie en de Kansspelautoriteit samen.

Aanleiding om het pand te controleren was een anonieme tip over de mogelijke aanwezigheid van gokapparatuur. In het pand werd inderdaad een zogenoemde gokzuil aangetroffen. Gokzuilen zijn computers met een internetverbinding die zo zijn ingericht en ingesteld, dat een consument kan wedden op sportwedstrijden.

De Kansspelautoriteit las aan de hand van software de gokzuil uit. Op basis van de rapportage van de toezichthouder neemt de gemeente Nijmegen een beslissing over het wel of niet opleggen van een bestuurlijke maatregel tegen de ondernemer.

Iconen Risico's Uitbater

Gelegenheid bieden

Een eigenaar van een horecagelegenheid die illegaal gokken in zijn zaak toelaat, kan in de problemen komen. Hij loopt onder meer risico op sluiting van zijn zaak, een fikse boete of strafrechtelijke vervolging.

Ondermijning

Voor het aanbieden van gokspelletjes is in Nederland een vergunning nodig van de Kansspelautoriteit. Het aanbieden van gokspelen zonder vergunning is verboden en een ernstig vergrijp. Er is geen zicht op de geldstromen die er mee gemoeid zijn en er is geen controle mogelijk op een eerlijk verloop van het spel. Ook kunnen spelers niet worden beschermd tegen kansspelverslaving.


Meer informatie