Boete voor gokzuilen in Haags café


De Kansspelautoriteit heeft een boete van 22.500 euro opgelegd aan ITC Lounge Plaza, een café in Den Haag aan de Hobbemastraat.

De reden voor de boete is dat er in het café tijdens een controle in januari 2018 drie zogenoemde gokzuilen werden aangetroffen. Gokzuilen, ook wel internetzuilen of voetbalzuilen genoemd, worden in verschillende verschijningsvormen aangetroffen, maar steeds gaat het om een computer waarmee via een internetverbinding en speciale software op de uitslag van sportwedstrijden kan worden gegokt. Gokzuilen zijn verboden; om een kansspel te mogen aanbieden is in Nederland een vergunning nodig.

Risico's

Het bestrijden van gokzuilen is een belangrijke prioriteit van de Kansspelautoriteit. Mensen die gokken via gokzuilen lopen grote risico's. Er is geen enkele controle op de eerlijkheid van het spel, er is geen zicht op deelname door minderjarigen (er geldt een wettelijk verbod op gokken onder de 18 jaar) en er is geen verslavingspreventie. Bovendien onttrekken deze illegale praktijken zich aan elke vorm van financiële en belastingtechnische controle.

Meer informatie over de aanpak van gokzuilen


gokzuil

Sanctiebesluit ITC Lounge Plaza

Informatie over gokzuilen