Kansspelautoriteit 'wijst gemeenten de weg'


2 oktober 2017

De Kansspelautoriteit heeft dit jaar circa vijftien gesprekken met gemeenten gevoerd over het toezicht op de speelautomatenmarkt. Deze groep gemeenten omvatte zowel (middel-)grote als kleinere gemeenten.

Advies- en informatiebehoefte gemeenten

Het doel van de gesprekken was om inzicht te krijgen over het gemeentelijke beleid en toezicht op de speelautomatenmarkt, met het accent op het voorkomen van kansspelverslaving. Uit deze gesprekken is een gemeenschappelijk beeld naar voren gekomen over de advies- en informatiebehoefte van gemeenten

Wegwijzer voor gemeenten

De Kanspelautoriteit wil aan die advies- en informatiebehoefte voldoen en de samenwerking met de gemeenten verbeteren. Ze gaat daarom eind 2017/begin 2018 een ‘Wegwijzer voor gemeenten’ publiceren, met onder andere modellen voor gemeentelijke aanwezigheidsvergunningen. Dit alles moet uiteindelijk leiden tot versterking van het toezicht op de speelautomatenmarkt.

Vragen van gemeenten

De Kanspelautoriteit zal de Wegwijzer bekendmaken via haar website en via de VNG. Heeft u als gemeente vragen over het toezicht op de kansspelmarkt in brede zin (dus ook over bijvoorbeeld incidentele loterijen), neem dan contact op met de Kansspelautoriteit.

Belang van samenwerken

Bekijk de video waarin Marja Appelman, directeur Kansspelautoriteit, het belang van samenwerken tussen de Kansspelautoriteit en gemeenten uiteenzet.

Marja Appelman video samenwerking gemeenten klein

Bekijk de video.


Het belang van samenwerken tussen gemeenten en Kansspelautoriteit volgens Marja Appelman

Marja Appelman video samenwerking gemeenten klein

Bekijk de video.