Kansspelautoriteit verwijdert 8 speelautomaten uit horecagelegenheden


15 februari 2017

De Kansspelautoriteit verwijderde op vrijdag 10 februari 2017 speelautomaten uit diverse horecagelegenheden in Tilburg, Sassenheim en Leiden. Dit gebeurde ter uitvoering van een last onder bestuursdwang.

Waarom? De eigenaar van de speelautomaten, L.S.A. BV, beschikte niet langer over een vergunning voor het exploiteren van speelautomaten.

Exploiteren zonder vergunning

De toezichthouders van de Kansspelautoriteit constateerden dat L.S.A. BV, ondanks het niet meer hebben van een vergunning, bleef exploiteren. Daarom werd een last onder bestuursdwang opgelegd. Hierin stond dat L.S.A. BV binnen 14 dagen de exploitatie diende te beëindigen. Zou L.S.A. BV daar geen gehoor aan geven, dan zou de Kansspelautoriteit de exploitatie zelf beëindigen.

L.S.A. BV heeft bij de rechtbank verzocht om een voorlopige voorziening, om de tenuitvoerlegging van de last te voorkomen. De rechtbank heeft het verzoek verworpen.

Hercontrole

Bij een hernieuwde controle bleek de exploitatie door de L.S.A. BV nog steeds niet te zijn gestaakt. Daarop hebben medewerkers van de Kansspelautoriteit de aangetroffen speelautomaten meegenomen. In totaal zijn er acht speelautomaten verwijderd.

De Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit beslist wat er met de speelautomaten gaat gebeuren.