Winnaar Kansspelautoriteit scriptieprijs 2016 is bekend


Gepubliceerd op 2 december 2016

5 december 2016

De jury van de Kansspelautoriteit Scriptieprijs 2016 heeft uit vijf inzendingen een winnaar gekozen. Benieuwd naar de winnaar?

De Kansspelautoriteit ontving vijf scripties die voldeden aan de voorwaarden van de jury. Eén voorwaarde was bijvoorbeeld dat het eindcijfer van de scriptie minimaal een acht moest zijn. Op 1 september 2016 verliep de inzendtermijn voor Scriptieprijs 2016. De Kansspelautoriteit ontving: een Bachelor scriptie en vier Master scripties.

Na beraadslaging is de jury gekomen tot het oordeel om dit jaar de Bachelor prijs niet toe te kennen. Voor de Master scriptie kwam de jury tot het volgende oordeel.

Winnaar Master scriptie

De prijs voor de beste Master scriptie (ter waarde van €2.500) gaat naar Len van der Sluijs, voor zijn scriptie (pdf, 674 kB) getiteld: 'Arbitrage opportunities in sports betting markets'. Hij is afgestudeerd aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam.

Foto Len van der Sluijs

Len van der Sluijs, winnaar scriptieprijs Kansspelautoriteit

Voor de Master scriptie gaf de beleidsrelevantie van de scriptie de doorslag. De auteur analyseert hoe aanbieders van sportweddenschappen om verschillende redenen van elkaar kunnen afwijken bij het aanbieden van de odds van de teams waarop gewed kan worden. Dit creëert voor consumenten de mogelijkheid tot arbitrage door tegengestelde weddenschappen bij verschillende aanbieders te plaatsen. De dynamiek die hierdoor ontstaat wordt via een door de auteur zelf opgesteld model geanalyseerd. Dit levert de Kansspelautoriteit waardevolle informatie op over de markt voor sportweddenschappen.

Jury

De jury bestond uit:

  • Jan Suyver (Kansspelautoriteit, voorzitter),
  • Rein Halbersma (Kansspelautoriteit),
  • Arjan van ’t Veer (Nederlandse Loterij),
  • Toine Spapens (Tilburg University),
  • Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit), en
  • Cécile Bitter (Pels Rijcken).

De beoordelingscriteria van de jury waren beleidsrelevantie, uitdrukkingsvaardigheid en analytisch niveau. Alle scripties waren van hoog niveau en ontliepen elkaar bijzonder weinig.

Vooraankondiging prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt op 7 februari 2017, tijdens een speciale bijeenkomst (georganiseerd door de Kansspelautoriteit) plaats. De prijswinnaar presenteert op deze bijeenkomst zijn scriptie.

Tijdstip: 15:00 uur -16:30 uur
Locatie: Kansspelautoriteit | Rijnstraat 50 | Den Haag.

Meer informatie over het aanmelden en het programma volgt binnenkort.

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Kansspelautoriteit Scriptieprijs 2017.Informatie over de inschrijving en voorwaarden voor deelname worden binnenkort gepubliceerd op deze website.