Kansspelautoriteit gaat samenwerking aan met vier research partners


8 januari 2016
De Kansspelautoriteit heeft een samenwerkingsverband gesloten met vier research partners. Met deze samenwerking wil de Kansspelautoriteit in 2016 haar kennis en deskundigheid verder verbreden en verdiepen.

De vier research partners zijn:

  • Dick de Bruin (ontwikkelingspsycholoog), directeur van CVO Onderzoek, Training & Advies.
  • Saskia Lavrijssen (jurist), hoogleraar bij Tilburg Law School en Tilburg Law and Economic Center (TILEC), Tilburg University.
  • Joost Poort (econoom), universitair hoofddocent bij het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam.
  • Karin van Wingerde (criminoloog), universitair docent Criminology, Erasmus School of Law, Erasmus University Rotterdam.

De vier externe experts gaan de Kansspelautoriteit ondersteunen op de kernonderwerpen verslavingspreventie, juridische en economische aspecten van regulering en toezicht, en op het terrein van criminaliteit en nalevingstoezicht.

Alle research partners worden aangesteld voor een periode van één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal één jaar. De research partners zijn gemiddeld een dag per maand beschikbaar en/of aanwezig bij de Kansspelautoriteit voor advies, lezingen en cursussen.