ZonMw opent subsidieronde ‘Zorg en zorgtoegang voor mensen met kansspelproblemen’


Gepubliceerd op 16 september 2024

Op 16 september heeft ZonMw de subsidieoproep ‘Zorg en zorgtoegang voor mensen met kansspelproblemen’ online gezet. Dit is de tweede subsidieronde binnen het onderzoeksprogramma ‘Preventie van kansspelverslaving’. De oproep is opengesteld voor onderzoekers die zich inzetten voor het verbeteren van de zorg voor mensen die problemen ervaren door kansspelen, en het vergroten van het aantal mensen dat toegang tot hulp of behandeling vindt. Het gaat om zelfhulp, online hulp, lotgenotenhulp, ervaringsdeskundigenhulp, algemene zorg en geestelijke gezondheidszorg en de toegankelijkheid daarvan.

Het onderzoeksprogramma van ZonMw is één van de bestedingsdoelen van het Verslavingspreventiefonds, dat in 2021 werd opgericht en gefinancierd wordt door een extra kansspelheffing bij aanbieders van risicovolle kansspelen. De Kansspelautoriteit (Ksa) beheert dit fonds en werkt samen met de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV) aan de besteding van de middelen.

Onderzoekers kunnen tot 19 november, 14.00 uur een subsidieaanvraag indienen. Daarnaast wordt op 1 oktober om 15:00 uur een online informatiebijeenkomst georganiseerd, waarin de subsidieoproep en het beoordelingsproces worden toegelicht. Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst.