Kansspelautoriteit legt BlokDance B.V. last onder dwangsom op


Gepubliceerd op 17 oktober 2024

De Kansspelautoriteit (Ksa) legt BlockDance B.V. een last onder dwangsom op voor het aanbieden van onvergunde kansspelen. Het aanbieden van kansspelen zonder de daarvoor vereiste vergunning is in Nederland verboden. Als de partij de overtreding niet staakt en gestaakt houdt, krijgt zij een dwangsom opgelegd.

Onderzoek van de Ksa heeft aangetoond dat BlockDance op de websites bc.game en bcgame.lu illegale kansspelen aanbiedt. Na een hercontrole door de Ksa maakte BlockDance de onderzochte website ontoegankelijk voor Nederlandse spelers. Op dat moment maakte de Ksa aan de partij bekend af te zien van een last onder dwangsom. Bij de monitoring bleken de sites echter weer beschikbaar, waardoor nu alsnog een last wordt opgelegd. Binnen vier weken na verzending van de last moet het bedrijf definitief stoppen met aanbieden in Nederland, anders krijgen zij een dwangsom van € 280.000 per week, met een maximum van € 840.000.

Op de onderzochte sites was het mogelijk een spelersaccount aan te maken, stortingen te verrichten en deel te nemen aan de aangeboden illegale kansspelen. Er zijn op de sites geen technische maatregelen genomen om deelname vanuit Nederland te voorkomen.

Nederland heeft een gereguleerde kansspelmarkt om spelers beter te kunnen beschermen. De Ksa treedt daarom hard op tegen illegaal aanbod. Met een last onder dwangsom wordt illegaal aanbod vaak snel een halt toegeroepen. Aanbieders kunnen bovendien een boete opgelegd krijgen voor de periode waarin het illegale aanbod beschikbaar was.