Michel Groothuizen nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit


Gepubliceerd op 8 maart 2024

Michel Groothuizen zal op 1 juli 2024 van start gaan als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit (Ksa). Hij volgt René Jansen op. Dit heeft de Algemene Bestuursdienst vandaag bekendgemaakt.

Michel Groothuizen is op dit moment plaatsvervangend directeur-generaal lid van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Hij was eerder onder andere algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie, en daarvoor op het bestuursdepartement van het ministerie van Justitie en Veiligheid beleidsdirecteur en directeur FEZ.

Michel Groothuizen: “Oude liefde roest niet. Vanaf 2007 was ik als beleidsdirecteur onder meer belast met het kansspeldossier. Een van mijn taken was het tot stand brengen van de Kansspelautoriteit. Dat lukte in 2012. We waren toen ook al een paar jaar bezig met nieuwe wetgeving om online gok-aanbod in goede banen te leiden. Het heeft toen nog bijna 10 jaar geduurd voordat de wet die dat moest regelen ook echt in werking trad. Ik was toen al lang weg. Maar ik vind het een prachtige uitdaging om in deze tijd op een maatschappelijk verantwoorde manier te zorgen voor veilige kansspelen en negatieve gevolgen, zoals gokverslaving, tegen te gaan.”