Kansspelautoriteit verlengt contract met Hands voor de uitvoering van Loket Kansspel


Gepubliceerd op 8 april 2024

De Kansspelautoriteit (Ksa) verlengt het contract met Human Assistance Network for Daily Support (Hands 24x7) voor de uitvoering van Loket Kansspel.

Hands is al enige jaren de motor achter Loket Kansspel. Het loket beoogt het centrale steunpunt te zijn op het gebied van gokproblemen. Spelers en hun naasten kunnen hier informatie, hulp en begeleiding krijgen en waar nodig worden doorverwezen naar hulp en begeleiding bij hen in de buurt. Het Loket Kansspel is ruim 6.600 keer benaderd in 2023: door gokkers, vrienden of familie die via telefoon, chat of whatsapp hulp of informatie zochten. De ‘counselors’ van het loket staan 24 uur per dag, zeven dagen per week voor hen klaar.

De Ksa ziet dat de meerwaarde van het Loket Kansspel breed wordt erkend. De medewerkers van Hands 24x7 die bij het loket werken zijn kundig en gemotiveerd en steeds meer mensen weten de weg naar Loket Kansspel te vinden. Voldoende reden voor de Ksa om het lopende contract te verlengen en samen verder te investeren in nog betere informatievoorziening op de website, nog effectievere interventies en nog meer zichtbaarheid en naamsbekendheid bij de doelgroep. Hierbij worden uiteraard ook andere partijen betrokken die zich bezighouden met verslavingszorg en –preventie.