Casbit Group N.V. krijgt last onder dwangsom voor illegaal aanbod


Gepubliceerd op 11 april 2024

De Kansspelautoriteit (Ksa) legt Casbit Group N.V. een last onder dwangsom op voor het aanbieden van illegale kansspelen op de website lala.bet.

Het aanbieden van kansspelen zonder de daarvoor benodigde vergunning is in Nederland verboden. De Ksa roept Casbit met de last onder dwangsom op het illegale aanbod per direct stop te zetten en gestopt te houden. Wanneer hier geen gehoor aan wordt gegeven, wordt een dwangsom van €280.000 per week met een maximum van €840.000 opgelegd.

De Ksa liet Casbit in een eerder stadium weten van plan te zijn een last onder dwangsom op te leggen. De illegale aanbieder reageerde daarop de website ontoegankelijk te zullen maken voor spelers vanuit Nederland. Bij een hercontrole was spelen vanuit Nederland nog steeds mogelijk, dus werd de last onder dwangsom daadwerkelijk opgelegd.

Voor het aanbieden van kansspelen met een vergunning gelden strenge regels en voorschriften. Deze zijn erop gericht dat er een veilig legaal aanbod is, waarbij spelers verzekerd zijn van een eerlijk spel en beschermd worden tegen gokverslaving. Het aanbieden van illegale kansspelen doet afbreuk aan dat stelsel en de veiligheid van de speler en daar wordt door de Ksa dus ook streng op gehandhaafd.


Zie ook

Tegen dit besluit is bezwaar gemaakt.

Zie voor de actuele status Casbit Group N.V.