Last onder dwangsom voor Blue High House S.A.


Gepubliceerd op 16 oktober 2023

De Kansspelautoriteit (Ksa) legt Blue High House S.A. een last onder dwangsom op voor het aanbieden van kansspelen op de website betonline.ag. Blue High House heeft geen vergunning om dat in Nederland te mogen doen en overtreedt daarmee de Wet op de kansspelen (Wok). De Ksa roept met de last onder dwangsom op dit illegale aanbod per direct te staken en gestaakt te houden. Wanneer Blue High House S.A. zich daar niet aan houdt, wordt een dwangsom van €43.000 per week met een maximum tot €129.000 opgelegd.

De Ksa maakt haar keuzes om illegale aanbieders te onderzoeken onder meer op basis van het geschatte aantal Nederlanders bezoekers. Blue High House kwam in die data naar voren als een partij die een groot aantal spelers trekt. Uit het onderzoek bleek vervolgens dat de aanbieder op meerdere websites illegaal kansspelen aanbiedt gericht op onder andere Nederland. De Ksa gaat actief hercontroleren of het aanbod gestaakt wordt en blijft; wanneer een overtreding wordt vastgesteld wordt daarvoor een sanctie (bijvoorbeeld een boete) opgelegd.

Veilig spelen

Online kansspelen aanbieden aan spelers in Nederland mag alleen met een vergunning van de Ksa. Daarbij gelden strenge regels en voorschriften die erop gericht zijn dat er een veilig legaal aanbod is, waarbij spelers verzekerd zijn van een eerlijk spel en beschermd worden tegen gokverslaving.


Zie ook

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt. Zie voor de actuele status: