Boete van 2 miljoen voor L.C.S Limited voor illegaal aanbieden online kansspelen


Gepubliceerd op 12 oktober 2023

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft L.C.S Limited een boete opgelegd van 2.074.000 euro voor het zonder vergunning aanbieden van online kansspelen aan spelers in Nederland op de website www.sonsofslots.com. Dat is verboden volgens de Wet op de kansspelen (Wok).

L.C.S Limited kreeg in augustus 2022 een last onder dwangsom opgelegd van 165.000 euro met de oproep het illegale aanbod direct te staken en gestaakt te houden.

Effectieve aanpak

René Jansen, bestuursvoorzitter Ksa: “Een last onder dwangsom is een vaak zeer effectieve methode om illegaal aanbod direct te stoppen. Illegale aanbieders die vervolgens op zwart gaan moeten echter niet denken dat ze daarmee hun illegale activiteiten hebben ‘afgekocht’: de eerder begane overtredingen kunnen ook nog worden bestraft. Daarnaast blijven we hercontroles uitvoeren om na te gaan of het aanbod daadwerkelijk gestaakt is en blijft.”

De hoogte van de door de Ksa opgelegde boete is vastgesteld op basis van het huidige boetebeleid van de toezichthouder, waarbij onder meer wordt gekeken naar de in Nederland behaalde omzet.

Veilig spelen

Online kansspelen aanbieden mag alleen met een vergunning van de Ksa. Daarbij gelden strenge regels en voorschriften die erop gericht zijn dat er een veilig legaal aanbod is, waarbij spelers verzekerd zijn van een eerlijk spel en beschermd worden tegen gokverslaving.


Zie ook

Tegen dit besluit is bezwaar gemaakt. Zie voor de actuele status: