Waarschuwing voor onvergunde wedopties drafsport


Gepubliceerd op 21 november 2023

De Kansspelautoriteit (Ksa) ontving een signaal over het aanbieden van wedopties op drafsport (‘trotting’) zonder vergunning. Na contact met de aanbieder, die voor andere kansspelen wel een vergunning heeft, werd het aanbod direct gestaakt. De Ksa laat het bij een waarschuwing.

Begin oktober ontving de Ksa een signaal over een vergunde online aanbieder die weddenschappen op drafsport aanbood op zijn website. Voor dit aanbod was door de Ksa geen vergunning verleend. Naar aanleiding van het signaal is direct onderzoek uitgevoerd, waarbij werd geconstateerd dat er op de website inderdaad op drafsport kon worden ingezet.

Het aanbod werd na contact met de Ksa door de aanbieder binnen 40 minuten gestaakt en is niet meer waargenomen. Uit verder onderzoek bleek dat geen spelers hebben ingezet op dit specifieke aanbod en dat er geen omzet is gegenereerd. Ook zijn er door de aanbieder maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Waarschuwing

Door de adequate reactie en het directe handelen van de aanbieder laat de Ksa het voor nu bij een waarschuwing. Wel wil de Ksa benadrukken dat het hier om een ernstige overtreding gaat. De kansspelsector is een fraude- en verslavingsgevoelige sector. Daarom is het van groot belang dat er regels aan kansspelen verbonden zijn en dat vergunninghouders zich aan die regels houden.