Dwangsom Gammix Ltd van 4 miljoen euro wordt ingevorderd; overtreding nog niet volledig gestaakt


Gepubliceerd op 9 maart 2023

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft Gammix Limited op 22 juni 2022 een last onder dwangsom opgelegd van 1.470.000 euro per week met een maximum van 4.410.000 euro.

Deze zijn opgelegd omdat Gammix gelegenheid gaf tot het deelnemen aan online kansspelen zonder te beschikken over een in Nederland geldige vergunning. Bij een last onder dwangsom krijgt een overtreder de gelegenheid om de overtreding te beëindigen. Gebeurt dat niet, dan moeten de dwangsommen ook echt betaald worden.

Bij verschillende hercontroles was het nog steeds mogelijk om vanuit Nederland te spelen of een account aan te maken. Daarom zijn de dwangsommen ook echt opgelegd. Gammix heeft laten weten het niet hiermee eens te zijn, maar dat bezwaar is afgewezen. Omdat tot op heden niet betaald is door Gammix, heeft de Kansspelautoriteit nu besloten het verschuldigde bedrag in te vorderen. Gammix kan het invorderingsbesluit nog aanvechten.

René Jansen, voorzitter van de Ksa: ‘Bij het bestrijden van illegaal aanbod moeten we doorpakken. Een last onder dwangsom is binnen het bestuursrecht vaak effectief om een overtreding te stoppen. In dit geval niet, want de overtreding is niet volledig gestaakt, dus zetten we de volgende stap. We willen niet dat een last onder dwangsom genegeerd wordt, want daarmee boet het middel aan kracht in. Wie overtreedt en blijft doorgaan, moet betalen. Zo eenvoudig is het.'


Zie ook

Tegen dit besluit kan bezwaar gemaakt worden. Zie voor de actuele status:

Sanctiebesluit Gammix Ltd