Boete JOI Gaming Ltd voor reclame gericht op jongvolwassenen


Gepubliceerd op 25 januari 2023

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft JOI Gaming een boete opgelegd van € 400.000,- voor het overtreden van het verbod om reclame te richten op jongvolwassenen.

De Ksa heeft geconstateerd dat JOI Gaming Ltd van 8 december 2021 tot en met 7 maart 2022 reclameberichten heeft gestuurd voor online kansspelen op haar website www.jacks.nl. Deze reclameberichten waren gericht aan het klantenbestand van JOI Gaming, waaronder ook aan jongvolwassenen.

Dat is niet toegestaan. In de wet is het beschermen van jongvolwassenen expliciet opgenomen, omdat zij een groter risico lopen op gokverslaving. Het handhaven van het verbod op reclame gericht op jongvolwassenen, is één van de prioriteiten van de Ksa.

Jongeren extra kwetsbaar

René Jansen, voorzitter van de Ksa: ‘Wat ons betreft is de wetgever glashelder: geen wervingsactiviteiten gericht op jongvolwassenen. In december 2021 is door de Kansspelautoriteit nog extra onderstreept naar vergunde aanbieders hoe de bepalingen over reclame- en wervingsactiviteiten bedoeld zijn. Dat deze aanbieder zich desondanks toch richtte op jongvolwassenen vindt de Kansspelautoriteit ernstig en verwijtbaar.’


Zie ook

Uit dit bericht blijkt niet of tegen dit besluit bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld. Zie voor de actuele stand van zaken: