Boete van 900 duizend euro voor Shark77 Ltd


Gepubliceerd op 19 januari 2023

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft Shark77 Ltd. een boete opgelegd van 900 duizend euro. Shark77 gaf zonder de vereiste vergunning spelers in Nederland gelegenheid tot het deelnemen aan kansspelen. Dat is verboden volgens de Wet op de kansspelen. Het handhaven van dit verbod is één van de prioriteiten van de Ksa. Omdat Shark77 dit verbod heeft overtreden is een boete opgelegd.

Illegaal aanbod beboet

Op de website werden casinospelen en sportweddenschappen aangeboden. Er waren geen technische maatregelen genomen om deelnemers vanuit Nederland de toegang tot de kansspelen te beletten. De Kansspelautoriteit heeft een boete opgelegd vanwege de overtreding.

Bedreiging voor kanalisatie naar legaal aanbod

Online kansspelen aanbieden mag alleen met een vergunning van de Kansspelautoriteit. Daarbij gelden strenge regels en voorschriften die erop gericht zijn dat er een veilig legaal aanbod is, waarbij spelers verzekerd zijn van een eerlijk spel en beschermd worden tegen kansspelverslaving. Een vergunde aanbieder van online kansspelen heeft kosten die illegale aanbieders van online kansspelen niet hoeven te maken. Daarnaast betalen illegale aanbieders geen belasting in Nederland en worden zij bij de uitoefening van hun bedrijf niet beperkt door de strenge regels van de Wet op de Kansspelen en de daarmee samenhangende vergunningsvoorschriften. Hiermee kunnen illegale aanbieders een ander aanbod bieden, onder andere door kansspelen aan te bieden die verboden zijn voor vergunninghouders. René Jansen, voorzitter van de Ksa: ‘Deze aanbieders kunnen hiermee een aantrekkende werking hebben op spelers en brengen de kanalisatie naar het legale aanbod in gevaar. We vinden dit ernstig en uitermate onwenselijk. Nederlandse spelers verdienen de goede bescherming van aanbieders met een vergunning van de Kansspelautoriteit.’


Zie ook

Uit dit bericht blijkt niet of tegen dit besluit bezwaar is gemaakt of beroep is ingesteld. Zie voor de actuele stand van zaken: